Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efect NEAȘTEPTAT Comisia Europeană vrea să schimbe politica privind protecția consumatorilor, după pandemia de coronavirus

europarl.eu
Comisia europeana UE

Pandemia de coronavirus vine cu urmări neașteptate. Comisia Europeană vrea să schimbe politicile privind drepturile consumatorilo, așa că a lansat, marți, o consultare publică la nivelul UE cu privire la noua politică europeană de protecție a consumatorilor, conform Mediafax. Legea ar urma să fie finalizată până la finele anului.

Citește și: ALERTE meteo: cod GALBEN de ploi și cod GALBEN de disconfort termic

 

Potrivit unui comunicat al CE, consultarea publică va oferi informații valoroase pentru stabilirea Noii agende a consumatorului pe care Comisia Europeană intenționează să o adopte până la sfârșitul anului 2020.

Noua agendă va stabili principalele priorități ale politicii de protecție a consumatorilor în UE pentru anii următori. „Aceasta va urmări să actualizeze politica UE de protecție a consumatorilor în domenii-cheie, cum ar fi: abordarea noilor provocări aduse de digitalizare, importanța sporită a aspectelor legate de mediu, nevoia din ce în ce mai mare de cooperare internațională, problema asigurării corecte a drepturilor consumatorilor și protejarea consumatorilor vulnerabili. De asemenea, noua agendă va trage învățăminte și va ține seama de impactul crizei provocate de coronavirus”, se arată în comunicat.

Noua agendă a consumatorului va propune o cooperare intensificată între Comisie și statele membre ale UE, precum și cu principalele părți interesate, inclusiv organizațiile consumatorilor și întreprinderile.

„Transferul multor activități ale consumatorilor online, efectele schimbărilor climatice și, cel mai recent, pandemia de coronavirus au subliniat necesitatea unei noi analize a principalelor provocări cu care se confruntă consumatorii, precum și a celor mai bune modalități de a le soluționa. Cetățenii și întreprinderile europene au nevoie de o politică de protecție a consumatorilor care să reflecte atenția vastă care se acordă aspectelor precum sustenabilitatea, utilizarea pe scară largă a tehnologiilor digitale și globalizarea fără precedent a piețelor de consum”, a declarat Didier Reynders, comisarul pentru justiție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.