Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efecte secundare ale pandemiei de COVID-19: Criză mondială de prezervative, după ce marii producători şi-au suspendat activitatea

ziuanews.ro
prezervative

Criză de prezervative este iminentă după ce principalul producător mondial şi-a întrerupt activitatea. Compania Karex Bhd realizează unul din cinci prezervative la nivel global. La ora actuală există deja un deficit de 100 de milioane de prezervative. Pentru multe programe umanitare din Africa, deficitul va ridica probleme serioase, notează Mediafax.

Există deja un deficit de 100 de milioane de prezervative comercializate în mod normal la nivel internaţional de mărci precum Durex, furnizate sistemelor de asistenţă medicală de stat, precum NHS din Marea Britanie sau distribuite prin programe de ajutor, cum ar fi Fondul pentru populaţie al ONU.

„Vom vedea o penurie globală de prezervative peste tot, ceea ce va fi înfricoşător”, a declarat săptămâna aceasta pentru Reuters, directorul executiv al Karex, Goh Miah Kiat. Îngrijorarea mea este că, pentru multe programe umanitare aflate în desfăşurare în Africa, deficitul nu va fi de doar două săptăm'ni sau de o lună. Această penurie poate dura câteva luni.

Malaezia este ţara cea mai afectată din Asia de Sud-Est, cu 2.161 de infecţii cu coronavirus şi 26 de decese. Decretele de izolare trebuie să fie respectate de toţi cetăţenii cel puţin până pe 14 aprilie.

Celelalte ţări majore producătoare de prezervative sunt China, unde coronavirusul a luat naştere şi a dus la întreruperi de producţie pe scară largă, India şi Thailanda, care se confruntă şi ele cu infecţia.

Producătorii altor articole critice precum mănuşile medicale s-au confruntat, de asemenea, cu probleme în operaţiunile lor din Malaezia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.