Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efecte secundare la vaccinul Pfizer în Israel - 62 de cazuri de miocardită survenite la persoane sub 30 de ani

Profimedia Images
vaccin Pfizer

Detaliile unui raport al ministerului israelian al Sănătății, legat de efectele secundare ale vaccinului Pfizer/BioNtech, indică o posibilă legătură între rapel și câteva zeci de cazuri de miocardită, o inflamație a mușchiului cardiac, apărute în special la bărbații sub 30 de ani. Datele intermediare au fost prezentate guvernului și companiei Pfizer în ultimele săptămâni, potrivit Channel 12. Extrase din raportul divulgat subliniază că anchetatorii nu dovediseră în mod concludent o legătură, dar că aveau îngrijorări semnificative, noteaz[ smartradio.ro.

Din peste 5 milioane de persoane vaccinate în Israel, 62 au dezvoltat miocardită la câteva zile după vaccinare. 56 dintre aceste cazuri au survenit după a doua doză și majoritatea celor afectați erau bărbați sub 30 de ani.

Se menționează că 60 dintre pacienți au fost tratați și au iesit din spital în stare bună. Doi dintre pacienți, o femeie de 22 de ani și un bărbat de 35 de ani, fără probleme de sănătate, au murit.

„Constatările au fost prezentate companiei Pfizer, care a spus că nu a primit rapoarte similare din alte state și că va examina datele”. Raportul a fost trimis și Agenției pentru Medicamente din SUA (FDA) și Centrului pentru Combaterea și Prevenția Bolilor (CDC), care au demarat investigațiile.

Incidență mare în rândul tinerilor

Raportul a fost scris de înalți oficiali ai ministerului Sănătății, sub coordonarea prof. Dror Mevorach, șeful uneia dintre unitățile Covid-19 de la spitalul Hadassah Ein Kerem.

Autorii presupun că „un posibil motiv pentru lipsa unor constatări similare în alte țări a fost rata scăzută de vaccinare în rândul tinerilor”.

„Există o îngrijorare cu privire la frecvența apariției miocarditei în rândul bărbaților sub 30 de ani, în zilele de după administrarea celei de-a doua doze”, au scris ei. „În această etapă, conform constatărilor inițiale care încă trebuie verificate, există impresia că numărul (de cazuri) este mai mare decât ne-am fi așteptat, în special pentru cei sub 30 de ani”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.