Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectul Caracal în Guvern / SURSE

Inquam Photos / Octav Ganea
Dancila Guvern

Senatorii PSD Nicolae Moga (ex-Interne) și Ecaterina Andronescu (ex-Educație) și-au pierdut funcțiile de miniștri, în principal, pentru ca emoția publică generat de tragedia din Caracal să nu ajungă la premier, au declarat surse din PSD pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

„Dacă nu pleca ministrul de Interne, nemulțumirea urca la premier”, au spus sursele citate în legătură cu demisia lui Nicolae Moga. Circulă aici mai multe variante: unii PSD-iști spun că a fost împins de Viorica Dăncilă, alții susțin că a fost decizia lui Moga. Cert este că la PSD au ajuns informații că se pregătea o amplă acțiune de protest care nu avea în centru mișcarea #rezist, lucru care a grăbit schimbarea de la Interne.

Pe de altă parte, Ecaterina Andronescu era de mult pe lista neagră din Guvern, după mai multe discuții contradictorii cu Viorica Dăncilă și după ce mai mulți parlamentari și lideri județeni cereau schimbarea ei din funcție. De asemenea, candidatura lui Andronescu la șefia PSD în Congres a fost un alt punct în defavoarea fostului ministru al Educației. Însă principalul argument a fost, și aici, tot protejarea imaginii Vioricăi Dăncilă, spun sursele citate, după ce a făcut o afirmație delicată legată de cazul Caracal.

Premierului îi este frică de faptul că tragedia de la Caracal o va împinge afară din Guvern. De altfel, în cea mai recentă ședință CEX le-a spus liderilor PSD că se teme de un nou scenariu de tip 10 august sau Colectiv.

Ca să nu ajungă furia la premier, Dăncilă a decis să taie în carne vie. A cerut demiteri-fulger la cele mai mici abateri, spun sursele citate. Ca să evite escaladarea tensiunilor până la ea, Dăncilă a adoptat o strategie prin care se dorește să reiasă că Guvernul și Internele sunt singurele instituții care au luat măsuri concrete și a propus soluții după tragedia din Caracal.

Pe de altă parte, Dăncilă vrea să apară ca fiind omul care a făcut ceva în cazul Caracal, în timp ce Klaus Iohannis, procurorii și STS au bâjbîit, spun sursele din PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.