Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectele PANDEMIEI: Autoritățile din Brazilia au cerut femeilor să nu rămână gravide

Poder 360
Brazilia coronavirus

Autorităţile braziliene le-au sfătuit pe femei să amâne să rămână însărcinate până ce va trece etapa cea mai grea din pandemie, spunând că varianta coronavirusului care devastează ţara sud-americană pare să afecteze mai mult viitoarele mame decât variantele anterioare, anunță news.ro.

Recomandarea vine în contextul în care Brazilia continuă să fie al treilea epicentru al pandemiei şi înregistrează cele mai multe decese zilnice asociate Covid-19 din lume.

Spitalele sunt aproape de capacitatea maximă, iar stocul de medicamente pentru cei cu forme grave ale bolii sunt tot mai mici, autorităţile făcând apel la partenerii internaţionali pentru a ajuta cu provizii.

„Dacă este posibil, amânaţi sarcina puţin, până la un moment mai bun”, a spus un oficial din Ministerul Sănătăţii, Raphael Parente, într-o conferinţă de vineri, citează The Guardian.

El a precizat că recomandarea este făcută, în parte, din cauza presiunii puse pe sistemul de sănătate, dar şi din cauza variantei P1 mult mai contagioase.

Specialiştii susţin că „această nouă variantă este mult mai agresivă la femeile însărcinate”, a adăugat Parente.

Varianta P1, descoperită în oraşul Manaus din Amazonia, a devenit rapid dominantă în Brazilia. Este considerată factor important în valul de infecţii care a dus bilanţul deceselor în ţară la peste 350.000, al doilea cel mai mare din lume, după SUA.

Foarte afectaţi sunt adulţii tineri. Datele din spitale arată că, în luna martie, mai mult de jumătate dintre toţi pacienţii aflaţi la terapie intensivă aveau vârste sub 40 de ani.

Preşedintele ţării, Jair Bolsonaro, s-a opus instaurării carantinei şi altor măsuri restrictive. Abia recent a acceptat vaccinarea ca posibilă soluţie, însă campania de imunizare a fost afectată de întârzieri în livrarea dozelor.

Săptămâna aceasta vaccinarea a fost suspendată în câteva oraşe din cauza lipsei de doze, potrivit presei locale.

Un transport de urgenţă cu medicamente a ajuns în Brazilia din China, joi, iar donaţii din Spania urmează să vină săptămâna viitoare.

În ciuda deficitului de medicamente şi a faptului că 85% dintre locurile la terapie intensivă sunt ocupate, autorităţile din São Paulo au anunţat vineri că vor permite magazinelor şi localurilor să fie redeschise, susţinând că numărul internărilor a scăzut suficient pentru a face acest lucru în siguranţă.

Cu o populaţie de peste 200 de milioane de locuitori, Brazilia a înregistrat până în prezent 13,8 milioane de cazuri de infectare şi peste 368.700 de decese asociate Covid-19, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.