Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectele sancțiunilor SUA asupra Cubei din cauza ajutorului dat regimului lui Maduro din Venezuela își arată efectele - Producția de energie electrică scade

electrica

Guvernul de la Havana a solicitat companiei de stat care produce energie electrică să își reducă producția, după ce Statele Unite au impus sancțiuni pentru companiile care transportă petrol din Venezuela către Cuba, mișcare ce amplifică criza economică din statul comunist, potrivit Reuters preluat de mediafax.

Potrivit publicației Invasor, deținută de Partidul Comunist, producția de energie electrică ar urma să fie redusă cu 10% pentru ca statul să poată să facă economie de petrol. Cantitățile de petrol alocate companiei producătoare de electricitate au început să fie reduse începând din 2016, însă sectorul rezidențial și serviciile de bază nu au fost afectate până acum. Cu toate acestea, situația s-ar putea schimba, notează Invasor.

Peste 95% din energia electrică din Cuba este produsă în termocentrale, cu ajutorul petrolului.

„Ne aflăm într-o situație critică, iar dacă în anumite momente ale zilei cantitatea de petrol alocată va fi epuizată, atunci va fi nevoie să oprim anumite capacități de producție”, a anunțat aceeași publicație, care a adăugat că momentan nu sunt programate întreruperi de energie electrică.

În luna martie, Statele Unite au impus sancțiuni împotriva companiilor și navelor care transportă petrol din Venezuela către Cuba. Până acum, Cuba asigura o serie de servicii medicale în Venezuela în schimbul petrolului, iar Reuters notează că sancțiunile americane vor produce probleme serioase Havanei, întrucât lipsa resurselor financiare va îngreuna achizițiile de petrol din alte surse.

Situația economică a Cubei s-a înrăutățit în ultimii ani, după ce exporturile de nichel și zahăr ale țării au scăzut. Comerțul exterior al Havanei a scăzut cu 25% în perioada 2013-2017, iar situația de criză în care se află aliatul său strategic, Venezuela, a dus la o scădere a economiei cubaneze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.