Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectele surprinzătoare pe care le poate avea chirurgia obezității

Radu Pop
dr turcu sanador

Obezitatea este încadrată ca boală cronică a cărei caracteristică este creșterea excesivă în greutate, ce evoluează progresiv și afectează sever metabolismul corpului uman, starea de sănătate și calitatea vieții de zi cu zi.

Dezechilibrele metabolice provocate de obezitate sunt numeroase și pot duce la complicații grave. Hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, apneea în somn, infarctul miocardic, accidentele vasculare ischemice sunt doar câteva dintre afecțiunile grave pe care riscă să le dezvolte persoanele obeze și tocmai din acest motiv obezitatea este considerată o problemă importantă de sănătate publică.

Un rol extrem de important în tratarea cazurilor de obezitate complicate prin diverse afecțiuni îl are chirurgia bariatrică, numită și chirurgia obezității. Prin intervenția chirurgicală bariatrică se modifică anatomia sistemului digestiv cu scopul scăderii ponderale, astfel îmbunătățind calitatea vieții pacienților prin scăderea riscurilor cauzate de bolile asociate.

Chirurgia bariatrică dispune de mai multe tehnici chirurgicale și procedee minim invazive, iar alegerea tratamentului se face împreună cu pacientul, pentru a obține cele mai bune rezultate pe termen lung. Intervențiile cel mai des practicate în chirurgia obezității sunt bypassul gastric, considerat „standard de aur” în chirurgia bariatrică, gastric sleeve, plicatura gastrică, gastric banding.

Principalul obiectiv al chirurgiei obezității este scăderea reală în greutate, pentru îmbunătățirea calității vieții și reducerea riscurilor asociate sindromului metabolic. Foarte interesant, însă, chirurgia bariatrică poate avea, pe termen lung, ameliorarea netă sau chiar vindecarea unor afecțiuni care însoțesc obezitatea, fiind una din puținele intervenții care pot vindeca, de pildă, diabetul zaharat tip 2!

Pentru a obține cele mai bune rezultate pe termen lung, intervenția chirurgicală este doar o parte dintr-un plan terapeutic personalizat pentru fiecare pacient în parte, care include consilierea, îmbunătățirea stării de sănătate, scăderea în greutate după operație și menținerea rezultatelor, cu evaluarea periodică postoperatorie pe termen lung.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții au acces la intervenții chirurgicale bariatrice minim invazive laparoscopice sau robotice, realizate de o echipă de medici cu experiență vastă în chirurgia obezității. Echipa de chirurgie bariatrică de la SANADOR realizează cu succes și în maximă siguranță pentru pacient toate tipurile de intervenții chirurgicale metabolice.

Pe perioada verii, la SANADOR, pacienții cu obezitate morbidă beneficiază de prețuri speciale pentru intervențiile chirurgicale bariatrice!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.