Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Efectul Colectiv' loveşte în biserici: ISU a trecut la amenzi

biserica cruce

Mai multe biserici din judeţul Botoşani au fost amendate de inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) în urma unei campanii privind verificarea lăcaşurilor de cult înaintea sărbătorilor pascale, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dorina Lupu, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, pompierii au verificat, săptămâna trecută, peste 50 de lăcaşe de cult, constatând mai multe abateri de la legislaţia în domeniul situaţiilor de urgenţă. 

"Pentru încălcări grave ale legislaţiei în domeniu au fost aplicate 73 de sancţiuni contravenţionale, din care 15 amenzi în cuantum de 7.500 lei", a afirmat Lupu. 

Cele mai des întâlnite nereguli au fost neverificarea periodică a stingătoarelor din dotare prin firme specializate la expirarea perioadei de garanţie sau a instalaţiilor paratrăsnet, exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, dotarea incompletă a panourilor de incendiu cu accesoriile PSI specifice (găleţi, lopeţi, târnăcoape, căngi), neîntocmirea şi neafişarea planului de evacuare în caz de incendiu, dar şi neignifugarea elementelor de construcţie din material lemnos din componenţa clădirilor. 

Oficialii ISU precizează că acţiunea are drept scop prevenirea situaţiilor de urgenţă care s-ar putea produce pe timpul oficierii Slujbei de Înviere prin înlăturarea cauzelor potenţial generatoare de incendiu sau alte evenimente nedorite. 

Verificarea bisericilor va continua şi în următoarele două săptămâni. În timpul controalelor, preoţii şi personalul neclerical vor fi instruiţi cum să prevină situaţiile de urgenţă, dar şi cum să acţioneze în cazul producerii acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.