Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectul scandalurilor uriașe provocate de Boris Johnson: laburiștii îi surclasează clar pe conservatori (Sondaj)

Agerpres - Reuters
Boris Johnson

Partidul Laburist britanic înregistrează un scor fără precedent de la sfâritul anilor '90, într-un sondaj care-l creditează cu un avans de 33 de puncte pocentuale în intenţiile de vot faţă de Partidul Conservator, împotmolit într-un fiasco de măsuri fiscale ale Guvernului lui Liz Truss, relatează AFP.

Potrivit acestui studiu realizat de YouGov pentru cotidianul Times, publicat joi, Partidul Laburist (Labour) este creditat cu 54% din intenţiile de vot, o creştere cu nouă puncte procentuale, iar Partidul Conservator (Tories) este creditat cu doar 21%, cu şapte puncte procentuale mai puţin faţă de un sondaj anterior.

Times şi institutul de sondare subliniază că este vorba despre cea mai importantă creştere şi cel mai important scor înregistrat de vreun partid britanic de la sfârşitul anilor '90 încoace.

YouGov explică această creştere prin proporţia de alegători (17%) care a votat cu conservatorii în alegerile din 2019 - nişte alegeri triumfale ale partidului condus la acea vreme de către Boris Johnson - şi care se declară pregătiţi, în prezent, să voteze cu laburiştii.

Laburiştii ar primi şi voturile indecişilor (26%) din rândul acestor alegători şi ale alegătorilor dezamăgiţi de Partidul Liberal Democrat (Lib-Dem).

Acest studiu a fost realizat pe un eşantion de 1.712 adulţi, în perioada 28-29 septembrie, după anunţarea unor reduceri masive de impozite, care au aruncat Regatul Unit pe marginea prăpastiei financiare.

Alte două sondaje îi creditează pe laburişti ca devansându-i pe conservatori - Deltapoll cu 19 puncte procentuale, iar Survation cu 19 puncte procentuale.

Laburiştii britanici se află în opoziţie după eşecul succesorului lui Tonu Blair, Gordon Brown, de a păstra majoritatea în alegerile generale din 2010.

Keir Starmer, care conduce Partidul Laburist de doi ani, s-a poziţionat mult mai la centru faţă de predecesorul său Jeremy Corbyn.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.