Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefii fotbalului au decis: apare cartonașul albastru. Care va fi semnificația lui. Reacția FIFA

twitter (X)
cartonas albastru

International Football Association Board, forul care se ocupă de regulile fotbalului, a aprobat în mod oficial o testare a cartonașului albastru în fotbal. Acesta va echivala cu o suspendare temporară din meci, de 10 minute, care va permite ulterior revenirea pe gazon.

Cartonașul albastru va putea fi arătat în contextul unui fault evident, comis cu bună știință, sau în cazul în care jucătorii prezintă pe teren o atitudine nepotrivită, notează eurosport.ro.

International Football Association Board a semnat introducerea celui care va fi primul cartonaș nou care va fi folosit în acest sport, de la apariția cartonașelor galbene și roșii, la Cupa Mondială din 1970.

Această mișcare revoluționară este doar una dintre schimbările gândite de IFAB, care mai are în grafic alte patru modificări majore în ceea ce privește regulile fotbalului.

Al doilea cartonaș albastru va însemna primirea cartonașului roșu și eliminarea definitivă

Noul protocol va limita cartonașul albastru la faulturile care împiedică un atac promițător.

De asemenea, o altă regulă privind introducerea cartonașului albastru face referire la faptul că un jucător va trebui să primească un cartonaș roșu dacă primește două cartonașe albastre în timpul unui meci sau o combinație între un cartonaș galben și unul albastru.

Competițiile de top vor fi excluse de la testele inițiale ale acestei reguli, însă în fotbalul din categoriile de elită noua regulă ar putea fi implementată încă din vară.

FIFA nu este de acord

FIFA a reacţionat însă precizând că relatările din presă sunt “incorecte şi premature”.

“FIFA doreşte să clarifice faptul că relatările privind aşa-numitul "cartonaş albastru" la nivelul elitei fotbalistice sunt incorecte şi premature.

Orice astfel de teste, dacă vor fi puse în aplicare, ar trebui să se limiteze la testarea în mod responsabil la nivelurile inferioare, o poziţie pe care FIFA intenţionează să o reitereze atunci când acest punct de pe ordinea de zi va fi discutat în cadrul AGA IFAB din 2 martie”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.