Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Agenţiei Europene pentru Medicamente calmează spiritele: 'Atacul cibernetic nu va afecta livrarea vaccinului anti-Covid'

news.sky.com
hacker

Atacul cibernetic al cărui victimă a fost timp de două săptămâni Agenţia Europeană pentru Medicamente (AEM) nu va afecta calendarul de livrare a vaccinurilor, a dat asigurări joi directoarea instituţiei, Emer Cooke, potrivit AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

"Am fost ţinta unui atac cibernetic în aceste ultime două săptămâni", a spus Emer Cooke.

Citește și: Cozmin Gușă dă vina pe Traian Băsescu, pentru eșecul PMP de la alegeri! ‘Băse cel vinovat’

"Pot să vă asigur că acest lucru nu va avea un impact asupra termenelor prevăzute pentru livrarea de vaccinuri şi suntem pe deplini operaţionali", a adăugat ea, în cadrul unei audieri în Parlamentul European.

Agenţia Europeană pentru Medicamente, care îşi are sediul la Amsterdam, desfăşoară o anchetă "împreună cu experţi de la organisme de securitate cibernetică din UE, autorităţi judiciare şi poliţia olandeză", a subliniat directoarea generală.

Citește și: Kamara intervine sarcastic în scandalul acuzației de rasism asupra lui Colțescu: Sunt component al trupei Alb Negru. Oare am voie să mai spun așa?

AEM, care este în prezent în plin proces de acordare de autorizaţii pentru mai multe vaccinuri împotriva COVID-19, s-a declarat miercuri ţinta unui atac cibernetic în cursul căruia au fost piratate documente legate de Pfizer şi BioNTech, în contextul în care în întreaga lume a fost lansată cursa pentru vaccinarea populaţiei.

Această agenţie controlează medicamentele din toate cele 27 de state membre ale UE şi urmează să îşi anunţe până cel târziu la 29 decembrie decizia privind o autorizare condiţionată a vaccinului Pfizer/BioNTech, deja aprobat în Marea Britanie, Bahrein şi Canada.

În acest moment, aceste vaccinuri "par promiţătoare, atât din punct de vedere al securităţii, cât şi în privinţa eficacităţii, şi nu am identificat motive de îngrijorare", a spus Emer Cooke.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.