Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful ANAF dă detalii de culise despre executarea bunurilor Elenei Udrea: Alte 40.000 de dosare similare sunt în lucru

Agerpres
Lucian Heiuș

Direcţia Generală de Executări Silite Cazuri Speciale din cadrul ANAF, care se ocupă de recuperarea prejudiciilor din dosare penale, are în lucru aproximativ 40.000 de dosare de acest tip, a declarat marţi Lucian Heiuş, preşedintele ANAF.

”La Direcţia Generală de Executări Silite Cazuri Speciale, care se ocupă de recuperarea prejudiciilor din dosare penale avem aproximativ 40.000 de dosare de acest tip în lucru”, a declarat marţi Lucian Heiuş, preşedintele ANAF, scrie News.ro.

De aceste dosare se ocupă circa 130 de angajaţi ai ANAF, a explicat şeful ANAF.

Heiuş a mai anunţat că ANAF organizează o primă licitaţie prin care vrea să vândă şase terenuri din Bucureşti şi două maşini care aparţin Elenei Udrea, bunuri sechestrate în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea execută în prezent o pedeapsă de şase de închisoare, în urma condamnării în dosarul Gala Bute.

”Am scos la licitaţie 6 terenuri, bunuri ale doamnei Elena Udrea, pentru a recupera prejudiciul din dosarul penal Gala Bute, valoarea acestor terenuri este de 3,29 milioane lei, toate amănuntele legate de această licitaţie le găsiţi pe site-ul ANAF. La fel, sunt scoase şi două autoturisme aparţinând tot debitoarei. Este vorba despre un Fiat 500 de 35.000 lei şi un Mercedes, cred că de 37.971 lei. Mi-aş dori ca cât mai multă lume să meargă pentru a creşte preţul acestor bunuri, ca să putem să ne recuperăm prejudicial pe care îl avem în acest dosar”, a spus Lucian Heiuş, preşedintele ANAF.

Direcţia Generală Executări Silite Cazuri Speciale din cadrul ANAF organizează astfel pe 27 octombrie o primă licitaţie pentru vânzarea a şase terenuri intravilane din Bucureşti, cu un preţ de pornire al licitaţiei de 3.296.136 lei, fără TVA. Imobilele fostul ministru Elena Udrea au fost pus sub sechestru de DNA în februarie 2015. Terenurile au între 596 metri pătraţi şi 885 metri pătraţi, amplasate pe strada Constantin Godeanu nr. 55J, din Sectorul 1 al Capitalei.

Ulterior, ANAF organizează pe 8 noiembrie licitaţie pentru vânzarea unei maşini Mercedes Benz s500 negru, an de fabricaţie 2005, cu 201.418 de kilometri parcurşi, pus sub sechestru pe 17 februarie 2015. Preţul de pornire al licitaţiei este de 37.971 lei exclusiv TVA.

ANAF va scoate în aceeaşi zi la vânzare şi un autoturism Fiat 500 din anul 2012, cu peste 70.547 de kilometri parcurşi, la un preţ de pornire de 35.368 lei.

Fiscul vrea astfel să recupereze o parte din prejudiciul stabilit de instanţă în dosarul Gala Bute, respectiv 9,1 milioane lei.

De asemenea, s-a instituit sechestru şi pe 50% din acţiunile la Euro Hotel şi pe terenuri din Dosarul Nana, care urmează să fie vândute. Autorităţile evaluează acum acţiunile.

ANAF scoate la vânzare frecvent bunuri mobile şi imobile, atât pentru recuperarea de datorii către stat rezultate din neachitarea de taxe şi impozite, precum şi pentru recuperarea unor prejudicii în dosare penale. Procedura Fiscului este ca preţul de pornire al bunurilor care nu se vând la prima licitaţie să fie redus la a doua cu 25%, iar la a o a treia încercare cu încă 25% din preţul iniţial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.