Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful ANAF trimite 'potera' după marii datornici (document)

cetateanul.net
ANAF

Noul președinte ANAF, Lucian Heiuș, a trimis în instituție o serie de instrucțiuni astfel încât inspectorii antifraudă că aducă cât mai mulți bani bugetul de stat.

Principalul obiectiv ANAF este „maximizarea colectării veniturilor bugetare” și în luna mai instituția trebuie să continue seria bună de rezultate obținute la începutul anului când s-a încasat cu 20% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, a transmis Heiuș.

Directorul ANAF spune că e nevoie, pentru ca instituția să-și atingă scopul unei colectări mai bune, de „măsuri de impulsionare privind declararea impozitului pe venit de către persoanele fizice”.

De asemenea, Heiuș spune că trebuie să se formeze „echipe mixte de control operativ” care să meargă la contribuabilii cu obligații fiscale „semnificative dar neachitate”.

„Echipele vor primi sarcini concrete privind contribuabilii de verificat și vor raporta zilnic rezultate obținute. Această activitate se va realiza în perioada 27-31 mai 2022”, se arată în adresă.

Proaspăt numit la șefia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuş a spus că trebuie direcţionate controalele acolo unde este marea evaziune fiscală, precizând că parcă lumea s-a săturat să vadă Antifrauda alergând după un comerciant care vinde doi covrigi şi un suc la colţul străzii.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.