Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful armatei americane, audiență privată la Vatican: ce teme de discuții a abordat împreuna cu Papa Francisc

vatican

Papa Francisc şi generalul Mark Milley, preşedintele Statului Major al SUA, au discutat despre războiul din Ucraina şi despre speranţele de pace în această ţară, în timpul unei audienţe private la Vatican, luni, transmite Reuters, citat de news.ro.

Milley, care este catolic, a declarat ulterior reporterilor care călătoreau cu el că vizita a însemnat foarte mult pentru el, potrivit purtătorului de cuvânt al lui Milley, colonelul Dave Butler.

Generalul, care se află în vizită în mai multe ţări europene, a declarat că papa a fost profund îngrijorat de pierderile de vieţi omeneşti din Ucraina, în special de cele ale civililor, de când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022.

Milley a criticat dur Moscova pentru că organizează "o campanie de teroare" împotriva civililor din Ucraina, inclusiv prin vizarea infrastructurii civile ca parte a strategiei sale de război. Un susţinător puternic al apărării Ucrainei împotriva forţelor ruseşti,

Milley, în vârstă de 65 de ani, a susţinut trimiterea de miliarde de dolari în arme către Kiev.

Papa Francisc a condamnat comerţul internaţional cu arme în general, dar a declarat anul trecut că este legitim din punct de vedere moral ca naţiunile să furnizeze arme Ucrainei pentru a ajuta ţara să se apere împotriva agresiunii ruseşti.

Aşa cum se obişnuieşte în cazul audienţelor papale private, Vaticanul a inclus întâlnirea în programul papei, dar nu a oferit detalii despre discuţii. Generalul cu patru stele al armatei, care se va pensiona la sfârşitul acestui an, a ţinut prima pagină a ziarelor în noiembrie, avertizând împotriva probabilităţii unei victorii militare ucrainene categorice pe termen scurt, subliniind în acelaşi timp posibilitatea unei soluţii politice pentru a pune capăt luptelor.

Papa Francisc i-a cerut preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski să fie deschis la dialog cu Rusia, dar Zelenski doreşte ca Vaticanul să susţină planul de pace al Kievului, care prevede restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei, retragerea trupelor ruseşti şi încetarea ostilităţilor, precum şi restabilirea frontierelor de stat ale Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.