Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful armatei norvegiene vorbește despre un război cu Rusia: 'Cel mai teribil lucru care s-ar putea întâmpla cu Norvegia, cu NATO, cu întreaga lume'

razboi mondial

Șeful Forțelor Armate ale Norvegiei, Eirik Kristoffersen, a susținut necesitatea ”reducerii tensiunii” din relațiile cu Moscova, informează RIA Novosti.

”Cel mai teribil lucru care s-ar putea întâmpla cu Norvegia, cu NATO, cu întreaga lume este un conflict deschis cu Rusia. Din fericire, este destul de puțin probabil”, a apreciat înaltul ofițer norvegian, citat de NRK.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

În opinia sa, relațiile dintre cele două țări s-au răcit vizibil în ultimii ani. Șeful Forțelor Armate a arătat că, după părerea lui, este necesar ca dialogul dintre Moscova și Oslo să fie dezvoltat.

”Dialogul ne-ar putea ajuta să găsim niște soluții”, a adăugat Kristoffersen, scrie vestidinrusia.ro.

După cum precizează RIA Novosti, partea rusă a atras în repetate rânduri atenția asupra întăririi colaborării dintre Norvegia și Statele Unite. Astfel, purtătoarea de cuvânt a MAE Rus, Maria Zaharova, a declarat, printre altele, că planurile Washingtonului de a desfășura bombardiere strategice pe baza aeriană din apropiere de Trondheim sunt considerate de Rusia drept încă un pas spre escaladarea activității militare din regiune. În plus, în ianuarie, șeful MAE Rus, Serghei Lavrov, a reamintit despre consecințele negative ale deplasării infrastructurii militare a NATO către granițele ruse.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.