Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Bisericii Romano-Catolice din România: A face cursuri faţă-n faţă e foarte important. Cât timp avem Şcoală, înseamnă că mai avem speranţă, lumină, viitor

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam arhiepiscop Aurel Perca

Arhiepiscopul Mitropolit Romano-Catolic de Bucureşti, Aurel Percă, responsabil cu învăţământul în Conferinţa Episcopilor Catolici din România, salută redeschiderea şcolii cu prezenţă fizică la ore şi afirmă că acesta reprezintă un motiv de bucurie şi de speranţă pentru toată lumea, inclusiv pentru Biserică.

"A face cursuri faţă-n faţă este foarte important. A învăţa împreună cu alţi colegi este diferit de modul de a învăţa de unul singur, în faţa tabletei sau a calculatorului, închis într-o cameră. Elementul de socializare este fundamental în procesele de învăţare. Este cunoscut că empatia, care se dezvoltă în interacţiunea cu ceilalţi, şi aspectul emoţional favorizează învăţarea. Multe elemente aparent marginale participă la formare; să ne gândim doar la fenomenele de emulaţie între elevi, colaborarea între cei de aceeaşi vârstă, prezenţa fizică a dascălului, faţă de care într-o zi vor fi recunoscători", transmite ierarhul, printr-un mesaj postat pe site-ul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti.

Citește și: Mare atenție! Metoda prin care hoții au golit conturile lui Gabriel Dorobanțu, Jean de la Craiova și lui Adrian Nartea

În opinia sa, reluarea şcolii tradiţionale va depinde mult însă de "simţul de responsabilitate" pe care atât elevii, cât şi profesorii vor şti să îl arate mai ales în ceea ce priveşte respectarea normelor sanitare pentru a evita transmiterea COVID-19 şi de toţi cei care sunt chemaţi să vegheze la bunul mers al societăţii şi cei care au responsabilitate în domeniul sănătăţii.

"Redeschiderea şcolii este motiv de bucurie şi de speranţă pentru toţi, inclusiv pentru Biserică. Aceiaşi copii care frecventează şcoala sunt prezenţi şi în Biserică. Odată cu reluarea prezenţei fizice la ore, revine şi pentru Biserică preocuparea de a relua activităţile catehetice prin întâlniri şi nu doar în mod virtual. (...) Salut acest moment al reluării şcolii cu prezenţă fizică la ore şi exprim apropierea Bisericii faţă de cei care sunt beneficiarii direcţi ai şcolii, precum şi faţă de personalul didactic, ştiind că viitorul ţării se scrie pe băncile şcolilor mai mult decât în alte aule. Şcoala rămâne locul prin excelenţă unde sunt plăsmuite cele mai bune calităţi personale şi comunitare ale celor care sunt speranţa ţării şi a Bisericii. Cât timp avem Şcoală, înseamnă că mai avem speranţă, lumină, viitor", a subliniat Arhiepiscopul Mitropolit Aurel Percă.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu, despre reacțiile adverse la vaccin: Oamenii nu trebuie să intre în panică’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.