Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă: 'Sunt semnalate posibile deficiențe în înlocuirea delegaților în secțiile din Diaspora'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ionel Danca

Șeful Cancelariei premierului Ionel Dancă a declarat că au fost semnalate posibile deficiențe în procedura de înlocuire a delegaților și a membrilor supleanți în secțiile de votare din străinătate pentru turul al doilea la alegerile prezidențiale, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Veste proastă pentru soțul Olguței Vasilescu- Decizia luată de instanță .

"În ceea ce privește organizarea alegerilor pentru turul doi de scrutin, sunt cîteva chestiuni care trebuie lămurite în zilele care urmează. Avem semnalate posibile deficiențe în ceea ce privește procedura de înlocuire a delegaților și a membrilor supleanți în birourile pentru secțiile de votare din străinătate și în acest sens s-a convenit ca, împreună cu Autoritarea Electorală Permanentă și reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe, să înainteze o adresă către Biroul Electoral Central, astfel încât să fie permise și în străinătate așa cum se face și în țară, înlocuirea persoanelor care și-au anunțat intenția de a nu participa la următorul tur de scrutin, de către alte persoane, inclusiv de persoanlul de rezervă al MAE , pregătit în acest scop", a afirmat Ionel Dancă, luni la Palatul Victoria.

El a mai spus că se așteaptă la o reducere numărului delegaților din partea partidelor ai căror candidați nu au intrat în al doiela tur de scrutin și că acest lucru ar putea genera probleme.

"Este o situație la care ne așteptăm pentru că reducerea numărului de candidați ai partidelor, va duce la reducerea numărului de delegați din partea celorlalte patide și acest lucru ar putea genera anumite probleme și vom solicita BEC, remedierea problemelor de ordin procedural pentru a înlesni înlocuirea persoanelor respective", a explicat Dancă.

Citește și: Viorica Dăncilă: Pot sa fac lucruri bune pentru oameni

Acesta a adăugat că este nevoie de o regândire a procesului de numărare a voturilor și a proceselor verbale.

"În acest an, s-a demonstrat la nivelul secţiilor de votare din străinătate utilitatea semnăturii electronice în procesul de vot şi acest lucru ar trebui introdus şi pentru votul efectuat în ţară. De asemenea, e nevoie de o regândire a procesului de numărare a voturilor şi a proceselor verbale. În acest moment, este o procedură stufoasă, birocratică, ce ţine personalul din secţiile de votare ore în şir atât la procesul de numărare, cât şi la procesul de predare. Se are în vedere identificarea unor soluţii, astfel încât să fie simplificată această procedură", a conchis liberalul.

Premierul Ludovic Orban a convocat, luni, o ședință de lucru la care au fost prezenți reprezentanții instituțiilor responsabile de organizarea alegerilor prezidențiale, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), Ministerul de Externe (MAE) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.