Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul așteptat de toți pensionarii: 1,6 milioane de pensii vor crește

pensie pensii pensionar

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a anunțat faptul că, în procesul de recalculare, s-a trecut de 4 milioane de dosare care au fost finalizate, iar ulterior va intra în vigoare noua lege a pensiilor. La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că noua Lege a pensiilor va intra în vigoare din anul 2024.

„Este vorba despre procesul de evaluare care este foarte important și este premergător recalculării, pentru că recalcularea se va face în baza noii legi a pensiilor, care va trebui adoptată în această sesiune parlamentară.

Pentru procesul de evaluare, pot să vă spun că suntem pe final. Am trecut de 4 milioane de dosare. Avem 4,6 milioane de dosare de evaluat. În cel mai scurt timp posibil acest proces de evaluare se va finaliza.

Suntem cu toții solicitați la maxim, atât colegii mei de la Casa Națională, cât mai ales colegii din teritoriu, pentru că acest proces de evaluare se desfășoară la casele teritoriale de pensii, astfel încât acest proces să se finalizeze cât mai repede posibil, urmând ca, după ce avem noua lege a pensiilor adoptată să putem începe efectiv recalcularea tuturor dosarelor de pensii aflate în plată”, a declarat Daniel Baciu la Antena 3.

Cum vor fi recalculate pensiile

Conform noii legi a pensiilor, la calculul numărului total de puncte, se va adăuga un număr de puncte pentru fiecare an realizat peste stagiul de cotizare de 25 de ani, după următorul algoritm: 0,25 sau 0,50 puncte vechime realizată pentru primii cinci ani şi 0,5 sau 0,75 puncte vechime realizată pentru următorii ani. Numărul de puncte va fi hotărât după analiza de impact a Băncii Mondiale, care este consultantul pe această lege. Mai mult, se are în vedere ca indexarea pensiilor să aibă loc anual, în funcţie de rata medie anuală a inflaţiei din anul precedent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.