Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul așteptat de toți pensionarii: s-a dat ordinul în teritoriu

infofinanciar.ro
pensie pensionar

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, susține că informațiile apărute în spațiul public, conform cărora FMI ar recomanda creșterea în etape a pensiilor, nu sunt adevărate. Baciu arată că la Casa de Pensii se lucrează pentru o singură creștere, în luna septembrie, și nu mai există alte etape intermediare.

„În legătură cu această recalculare, care se acordă în etape, este o mare, mare dezinformare. La Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) noi lucrăm cu o singură etapă, nu există etape intermediare. Nu știu de unde s-au scos aceste afirmații, pentru că legea prevede foarte clar ca pensionarii, în luna septembrie, să primească toți pensiile recalculate după noua formulă de calcul, care este parte din lege”, a explicat preşedintele Casei de pensii, Daniel Baciu.

Informaţia privind o posibilă creştere a pensiilor făcută în etape a apărut după ce FMI a făcut o analiză și a spus că această recalculare a pensiilor ar trebui făcută pe etape, din cauza impactului bugetar, pentru că ar fi nevoie de foarte mulți bani.

Impactul bugetar a fost calculat la începutul anului

„Impactul bugetar a fost făcut de la începutul anului și a fost inclus în bugetul asigurărilor sociale de stat care a fost aprobat în Parlament. Avem banii necesari, avem impactul cu privire atât la indexarea care a avut loc la început de la 1 ianuarie, cu 13,8%, cât și pentru recalculare, care va fi pentru patru luni, septembrie – decembrie, care implică încă un impact suplimentar de 10 miliarde. Acești bani sunt cuprinși în bugetul asigurărilor sociale de stat, astfel încât la 1 septembrie oamenii vor primii pensiile recalculate. Legea prevede foarte clar ca această recalculare să nu se facă în etape, ci să se facă la 1 septembrie. Noi lucrăm cu toţii şi nu avem acest scenariu de plată a pensiilor recalculate în etape, cum ar fi recomandat FMI. Nu există niciun dubiu. Pentru asta lucrăm, toată echipa de la CNPP cu colegii de la Ministerul Muncii, astfel încât la 1 septembrie oamenii să primească pensiile recalculate”, a mai spus șeful Casei de pensii, Daniel Baciu, potrivit realitatea.net.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.