Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Casei de Pensii anunță schimbări majore pentru o categorie de pensionari

observatornews.ro
pensie

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a declarat miercuri la Antena 3 că schimbările majore pentru pensionari nu vor veni de luna viitoare, când pensia va fi majorată în raport cu inflația, ci din septembrie anul viitor, după ce toate pensiile vor fi recalculate.

Recalcularea va începe imediat ce se va termina digitalizarea dosarelor de pensie care a ajuns la peste 95%, potrivit șefului CNPP. În urma recalculării, sunt pensionari care vor beneficia de creșteri de peste 70%. În bani, asta înseamnă undeva între 1500 și 2000 de lei în plus pentru seniori.

  • „Avem un exemplu, o persoană care a avut un stagiu de cotizare contributiv de 37 de ani și șapte luni, în momentul de față are o pensie în plată, vorbind de luna decembrie, de 2.257 de lei. La data de 1 ianuarie 2024, când vom avea acea indexare de 13,8%, pensia va fi majorata de la 2.257 de lei la 2.569 de lei. Începând cu data de 1 septembrie - o pensie de 3.873 de lei. În cazul acesta este o creștere de 71,6% față de ceea ce primește în prezent respectivul pensionar”, a spus Daniel Baciu.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.