Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful CIA l-a avertizat pe Zelenski cu privire la o posibilă reducere a asistenței militare (surse ucrainene pentru Politico)

combo stiripesurse
Serghei Narîșkin William Burns

Ies la iveală detalii interesante după întâlnirea directorului CIA, William Burns de la Ankara cu omologul său rus Serghei Narîșkin.

Doi oficiali ucraineni au confirmat că în ianuarie Burns l-a îndemnat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski să facă cât mai multe progrese pe câmpul de luptă cât mai repede posibil, deoarece amploarea sprijinului militar ar putea începe să scadă, informează publicația POLITICO, citând surse.

Context

Avertismentul lui Burns a venit după ce se vorbea că în curând Camera Reprezentanților a Congresului SUA, controlată de republicani, va încerca să reducă sprijinul militar pentru Ucraina. Iar un consilier al lui Zelenski a declarat pentru POLITICO că Kievul este îngrijorat de faptul că unele persoane din administrația președintelui Joe Biden ar fi fericite să folosească Congresul ca scuză pentru a reduce ajutorul militar și pentru a încuraja Ucraina să accepte să își reducă obiectivele de război. "Cred că atât la Capitoliu, cât și în administrație, există persoane care caută să calibreze asistența de securitate pentru a-i stimula pe ucraineni să încheie un fel de înțelegere, mă tem", a declarat consilierul. Acest lucru ar putea contraveni promisiunii lui Biden în timpul vizitei sale surpriză la Kiev, luni, potrivit căreia SUA vor continua să sprijine Ucraina "atât timp cât va fi nevoie" - dar fără obiective de război definite, chiar și această promisiune prezidențială ar putea fi dată peste cap, a mărturisit consilierul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.