Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful CJ Hunedoara a mers în inspecție la noua UPU a Spitalului Județean de Urgențe

laurentiu nistor

Șeful CJ Hunedoara a mers în inspecție la noua UPU a Spitalului Județean de Urgențe. Laurențiu Nistor spune că este vorba despre un proiect în valoare de 7,7 milioane de lei, finanțat din fonduri europene nerambursabile prin care se extinde și se modernizează spațiul destinat urgențelor din Deva.

"Ne dorim să avem o unitate sanitară la standarde înalte pentru a ne respecta statutul de spital de urgență și, din acest motiv, toate secțiile trebuie să fie modernizate, să aibă circuite funcționale și dotări de ultimă generație. Iar UPU este, în majoritatea cazurilor, primul loc în care pacienții ajung să fie evaluați și tratați.

Am constatat că lucrările sunt în grafic, nu avem de ce să ne temem că șantierul nu se va încheia la timp. Felicit constructorul pentru mobilizare și arhitectul pentru că verifică respectarea proiectului, precum și unității de implementare care monitorizează șantierul pentru a nu apărea întârzieri sau situații nedorite.

Totodată, mulțumesc Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Vest pentru că ne-a permis să realizăm o extindere și etajare a clădirii UPU, lucrare destinată spațiilor administrative și pentru birouri. Spitalul are nevoie de birouri adecvate și tocmai de aceea, am alocat 6 milioane de lei din bugetul propriu în noua investiție. Tot în cadrul acestei investiții, vom amenaja o sală de așteptare cu acces direct din curtea spitalului pentru aparținătorii pacienților ajunși la UPU. Singura condiție impusă de ADR Vest a fost ca lucrările să se desfășoare în paralel cu proiectul de modernizare finanțat prin fonduri europene, astfel încât șantierele să se finalizeze în același timp. Dacă este nevoie, constructorul va lucra inclusiv sâmbăta și duminica. Îmi doresc ca din toamnă să mutăm UPU în clădirea modernizată, pentru ca spațiul provizoriu în care funcționează acum să își preia rolul de Secție Spitalizare de zi.

Următorul proiect pe care îl doresc implementat la SJU Deva este construcția unui heliport. În acest fel, pacienții vor putea fi preluați mult mai ușor, direct de la spital, fără să mai fie nevoie de transport cu ambulanța la elicopter, ceea ce întârzie foarte mult procedurile de transfer la clinicile universitare", explică oficialul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.