Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful CJ Maramureș: Dotăm Secția de Neonatologie cu aparatură de ultimă generație

ionel bogdan

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a semnat un nou contract de finanțare, pentru proiectul “Dotarea compartimentului de terapie intensivă neonatală din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” cu aparatură medicală de înaltă performanță”.

Acest proiect, în valoare de 4,7 milioane de lei, este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul V- Sănătate și reziliență instituțională, Componenta C12- Sănătate, Investiția 2- Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică I2.3- Secții de terapie intensivă pentru nou-născuți.

Obiectivul acestui proiect îl constituie îmbunătățirea accesului la un tratament adecvat al nou-născuților cu afecțiuni critice, prin asigurarea echitabilă a îngrijirilor de specialitate și suport pentru nou-născutul la risc și a nou-născutului critic (prematur, dependent de suport vital etc.), ca urmare a dotării unui număr de 5 paturi din cadrul Compartimentului de Terapie Intensivă Nou Născuți a Secției de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” cu echipamente/aparatură/dotări medicale specifice.

Continuăm seria investițiilor în dezvoltarea sistemului medical din Maramureș prin implementarea acestui proiect, care prevede dotarea Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală cu aparatură nouă. Astfel, vom putea oferi copiilor născuți prematur servicii medicale mult mai complexe, folosind aparatură clinică de ultimă generație”, a transmis Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Proiectul va fi finalizat în data de 30 noiembrie 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.