Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful CJ Timiș a 'uitat' că a stat la masă cu un personaj controversat în Dubai: interes major pentru o afacere cu multe zerouri - FOTO

Radu Pop

Alin Adrian Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, dorește să construiască un terminal cargo pe Aeroportul Internațional din Timișoara. Au apărut însă diverse probleme din cauza celor 46 de hectare de teren, aflate în proprietatea Ministerului Transporturilor, iar afacerea bate pasul pe loc.

Afacerea l-a avut ca intermediar, potrivit CANCAN, pe omul de afaceri Cristian Birlic, acesta făcând legătura între Alin Adrian Nica și Anyian Kutty, proprietarul Clarion Shipping Services LLC. După ce Alin Nica și-a angajat, cu mai multe luni în urmă, un nou șef de cabinet – Iosif Nicoară -, în schemă a pătruns și Cristian Birlic, posibil intermediar în afaceri transcontinentale pe axa Timișoara — Dubai. În luna martie a acestui an, Alin Nica, Iosif Nicoară și Cristian Birlic au fost fotografiați împreună, la masă, în Dubai, ca niște parteneri de afaceri, informează gandul.ro.

Alin Nica spune că există o ”inițiativă” pentru construirea unui terminal cargo pe Aeroportul Internațional Timișoara, numai că nu se știe cine îl va construi.

”Noi avem o inițiativă să se construiască un terminal cargo pe Aeroportul Internațional din Timișoara. Când am fost într-o misiune diplomatică în Emiratele Arabe Unite, una dintre firmele de acolo, la una dintre întâlnirile pe care le-am avut, și-a manifestat intenția de a participa la o eventuală licitație pe care noi o vom putea organiza sau Ministerul Transporturilor, în funcție de cine va face acest terminal cargo. E una dintre ofertele pe care le avem. Mai sunt și din partea companiei Lufthansa, și de la Turkish Airlines, care sunt interesate. Chestiunea este cine va face acest terminal cargo. Proprietatea aeroportului este a Ministerului Transporturilor, deci nu îl putem face noi. Noi am solicitat să-l facem, să ne dea proprietatea asupra terenului și Ministerul a refuzat acest lucru. În consecință, au spus că-l fac ei”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, pentru Gândul.

Chestionat de Gândul.ro și în legătură cu ”intermediarul” Cristian Birlic, președintele Consiliului Județean Timiș susține că nu îl cunoaște pe 0mul de afaceri, chiar dacă a stat la masă cu el.

Cristian Birlic este un cunoscut al cântăreților de manele, Tzancă Uraganul sau Florin Salam fiind doar câțiva dintre artiștii care i-au cântat diverse piese muzicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.