Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Consiliului European se declară în favoarea primirii în UE a ruşilor care fug de mobilizarea lui Putin: 'Trebuie să ținem cont de acest lucru'

Consilium Europa
Charles Michel

Uniunea Europeană (UE) este necesar să dea dovadă de ”deschidere faţă de cei care nu vor să fie instrumentalizaţi de Kremlin”, apreciază preşedintele Consiliului European Charles Michel, în marja Adunării Generale a ONU, la New York, într-un interviu acordat publicaţiei online Politico.

La câteva zile după ce preşedintele rus Vladimir Putin a decretat o mobilizare imediată a 300.000 de rezervişti, pentru a lupta în Războiul rus din Ucraina, mărturiile unor ruşi care fug din ţară pentru a nu lupta se multiplică.

”Uniunea Europeană (ar trebui) să-i primească pe cei care sunt în pericol din cauza opiniilor lor politice. Dacă în Rusia oamenii sunt în pericol din cauza opiniilor lor politice, pentru că nu dau curs acestei decizii nebune a Kremlinului de a declanşa acest război în Ucraina, atunci noi trebuie să ţinem cont de acest lucru”, a subliniat el.

Preşedintele Consiliului European consideră că statele membre UE este necesar ”să coopereze foarte rapid şi să se coordoneze, pentru că este vorba despre un fapt nou - această mobilizare parţială”.

Această mobilizare intervine în contextul în care Kremlinul urmăreşte înaintarea armatei ucrainene care, cu ajutorul armamentului furnizat de Occident, a revendicat noi recuceriri teritoriale vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.