Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Șeful' de la Bruxelles al lui Klaus Iohannis i-a dat 'directiva': 'O victorie clară pentru un al doilea mandat puternic'

Joseph Daul Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a fost în ultimii cinci ani un "pilon al stabilităţii şi responsabilităţii în România", a afirmat într-o declaraţie dată publicităţii miercuri la Bruxelles liderul încă în exerciţiu al Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, precizând că îşi doreşte ca Iohannis să obţină o "victorie clară" în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

"2019 a fost un an important pentru România. Am văzut mii de români curajoşi ieşind în stradă şi cerând schimbare, care au venit apoi în număr masiv la alegerile europene şi prezidenţiale pentru a vota acei reprezentanţi politici care îi vor asculta şi vor acţiona în numele lor. A fost o victorie semnificativă pentru democraţia din România", se menţionează în textul citat.

Citește și: Umpluți de sânge! Polițiștii au fost rupți în bătaie

Daul a adăugat că, în contextul în care anul se încheie, îşi doreşte să vadă "o altă astfel de victorie" odată cu realegerea lui Klaus Iohannis ca şef al statului, informează agerpres.ro.

"În ultimii cinci ani, preşedintele Iohannis a fost un pilon al stabilităţii şi responsabilităţii în România. Când socialiştii au subminat continuu statul de drept şi au slăbit justiţia zilnic, preşedintele Iohannis a acţionat ca un păzitor al credibilităţii şi legitimităţii României", susţine preşedintele PPE la final de mandat.

Citește și: Rareș Bogdan îi toacă mărunt pe liderii PSD: Acestor biete viețuitoare li se pare o chestiune firească

El mai precizează că, "foarte respectat", preşedintele Iohannis s-a bucurat nu numai de o credibilitate puternică ci şi de "încredere în rândul liderilor europeni".

"Fiind un european convins, preşedintele Iohannis a luptat din greu să menţină România pe calea sa pro-europeană şi să facă din ţară un partener de încredere în UE", subliniază el.

Citește și: A apărut dovada! Documentul care lovește direct în Viorica Dăncilă

"Ca om de stat, preşedintele Iohannis i-a unit pe toţi românii sub aceeaşi viziune. L-a făcut pe fiecare român mândru de ţara lui şi a răspuns apelului românilor adoptând o poziţie fermă în apărarea statului de drept, unui sistem judiciar independent şi luptând împotriva corupţiei. Prin iniţiativa de a organiza un referendum în mai, el a dat fiecărui român o voce şi puterea de a decide ce este mai bine pentru ţară. Decizia a fost copleşitor de clară - românii au ales o societate bazată de statul de drept", mai afirmă Joseph Daul.

Înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, Daul îi urează lui Iohannis "o victorie clară pentru un al doilea mandat puternic".

Citește și: Umpluți de sânge! Polițiștii au fost rupți în bătaie

Liderul PPE spune că formaţiunea paneuropeană contează pe unitatea partidelor româneşti de centru-dreapta.

"Sunt convins că România este în cele mai buni mâini posibile cu preşedintele Iohannis şi prim-ministrul Ludovic Orban la cârma ţării. Spre deosebire de socialişti, am încredere că ei îşi vor sluji cetăţenii şi vor livra soluţiile şi oportunităţile pe care românii le solicită", dă asigurări Joseph Daul.

Citește și: Rareș Bogdan îi toacă mărunt pe liderii PSD: Acestor biete viețuitoare li se pare o chestiune firească .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.