Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful deputaților PSD susține că este nevoie de măsuri punitive împotriva jocurilor de noroc

Facebook
simonis alfred

Șeful deputaților PSD, Alfred Simonis, a susținut în plenul Camerei Deputaților că este nevoie de măsuri dure pentru eradicarea dependenței de jocurile de noroc, precum scoaterea cazinourilor în afara localitărilor.

„Dacă o sală de jocuri de noroc se află la 300 de metri de o școală sau la 50 de metri, nu e nicio diferență. Asta am încercat să le explic deputaților USR! Dependența cu care se confruntă tinerii a devenit deja o boală și pentru eradicarea ei trebuie luate măsuri dure, iar legea pe care am inițiat-o prevede scoaterea cazinourilor în afara localităților”, a susținut șeful deputaților PSD, Alfred Simonis, în cadrul dezbaterilor pentru un proiect de lege care propune amplasarea cazinourilor la o distanță de cel puțin 300 de metri de școli.

Proiect pentru amplasarea săliilor de jocuri de noroc în afara localităților

Deputatul i-a cerut șefei interimare a Senatului, Alina Gorghiu, introducerea pe ordinea de zi și adoptarea proiectului depus de PSD la Senat, acolo unde se află în calitate de prim for sesizat.

În cadrul proiectului este specificat, în privința amplasării, faptul că „spațiul propus este situat la cel mult 50 m de limita teritorială a orașului/municipiului ori a comunei, inclusiv a municipiului Bucureșți, astfel cum este prevăzută la art. 95 din Ordonanță de urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare”.

De asemenea, „spațiul propus nu este situat la mai puțîn de 300 m de un așezământ de învățământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, un așezământ de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și altele asemenea sau în incinta acestora;se interzice desfășurarea de jocuri de noroc în spații care datorită amplasării ar conduce la obstrucționarea traficului sau la limitarea liberului acces către alte locații de interes (intrări în imobile, pasaje pietonale, stații ale mijloacelor de transport în comun etc.)”.

Ce prevede proiectul respins de deputați

„Spațiul propus nu este situat în incinta sau pe o rază de 300 de metri pietonali a unităților și instituțiilor de invățământ, inclusiv campusurile aferente acestora, unor locuri de joacă pentru copii definite că orice spațiu închis sau în aer liber destinat utilizării de către copii, unor instituții de credit sau unor instituții financiare nebancare, unor așezăminte de cultură, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și altele asemenea sau în perimetrul delimitat destinat acestora”, prevede proiectul de lege.

„Se interzice desfășurarea de jocuri de noroc în spații care datorită amplasării ar conduce la obstrucționarea traficului sau la limitarea liberului acces către alte locații de interes (intrări.în imobile, pasaje pietonale, stații ale mijloacelor de transport în comun etc.); în mod excepțional se admite organizarea de jocuri de noroc în cinematografe, săli de spectacole, săli de sport, case de cultură și altele de acest fel, cu condiția să fie asigurate cumulativ următoarele condiții: acces separat pentru jucători, să nu fie deranjate în vreun fel celelalte activități și să poată fi restricționat total accesul minorilor”, mai arată proiectul llegislativ respins de deputați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.