Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful DIICOT, informații incediare despre captura record de cocaina: 'Avea puritate 90%'. Suma uriașă la care ar fi putut ajunge pe piața drogurilor

Inquam Photos - George Călin
Inquam Felix Bănilă

Felix Bănilă, șeful DIICOT, a anunțat că întreaga captură de aproape o tonă de cocaină urma să fie triplată, întrucât are puritate de 90% ce permite combinarea cu diferite substanțe, iar valoarea totală, pe piața drogurilor, putea ajunge la peste 300 milioane euro.Cocaina provine din America de Sud.

„La data de 22 martie 2019, în cursul zilei de vineri, procurorii DIICOT Tulcea au fost sesizați de structura teritorială de Combatere a Criminalității Teritoriale Tulcea cu privire la faptul că în seara zilei de miercuri, pe raza unei localități din județ, dintr-o dubiță înmatriculată în România a fost pierdut, cu ocazia manipulării, un pachet ambalat conținând un kilogram de cocaină. Analiza fizico-chimică a substanței, realizată de către laboratorul de analiză a arătat că puritatea cocainei din acel pachet era de 90%”, a declarat Felix Bănilă, șeful DIICOT, în cadrul unei declarații de presă, conform Mediafax.

ULTIMA ORĂ: După anularea vizitei Regelui Iordaniei, s-a anulat şi vizita lui Tăriceanu în Maroc

Potrivit acestuia, ancheta polițiștilor și a procurorilor au dus la descoperirea a aproape o tonă de cocaină, în interiorul unei bărci de pe malul Mării Negre, în Sfântu Gheorghe.

„În dimineața zilei de vineri, 22 martie, pe malul Mării Negre, în zona localității Sfântu Gheorghe din Tulcea a fost identificată o barcă răsturnată, iar pe mal și în barcă se aflau mai multe pachete suspecte învelite în cauciuc, similare atât ca logo cât și ca mod de ambalare și conținut cu pachetul depistat în seara zilei de 20 martie. Ambarcațiunea înmatriculată în România prezenta un orificiu în zona chilei și se afla în zona de plajă. (...) Răsturnarea ambarcațiunii a fost un lucru accidental, iar depistarea cantității de cocaină prezentată în acești saci a fost rodul unei ample investigații”, a mai spus Bănilă.

Totodată, șeful DIICOT a subliniat că întreaga captură de cocaină are o puritate de 90%.

„Valoarea de piață care putea ajunge până la suma de 300 milioane de euro. Pe piața drogurilor, la momentul vânzării către consumatori, aceasta cantitate urma să fie triplată, prin combinarea cu diferite substanțe specifice”, a mai spus Bănilă.

La rândul său, Adrian Lambrino, șeful Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Poliției, a precizat că drogurile provin din America de Sud și au fost transportate în România pe cale maritimă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.