Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful diplomaţiei europene 'regretă profund' suspendarea contribuţiei SUA la bugetul OMS: 'NU există motiv'

Linkdin
coronavirus

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell şi-a exprimat "regretul profund" pentru suspendarea contribuţiei SUA la bugetul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), anunţată în noaptea de marţi spre miercuri de preşedintele Donald Trump, informează AFP.

"Nu există niciun motiv pentru a justifica" această decizie, într-un moment în care eforturile OMS "sunt mai necesare ca oricând pentru a ajuta la stăvilirea şi reducerea pandemiei de coronavirus", a notat Borrell pe contul său de Twitter. "Doar unindu-ne forţele vom putea depăşi această criză, care nu are frontiere", a adăugat el, scrie Agerpres.

Citește și: Ministrul de Interne: 'Primarii PSD stârneau credincioșii să asalteze bisericile. NU am vrut să se ajungă la asta'

Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi suspendarea contribuţiei SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe motivul "proastei gestionări" a pandemiei noului coronavirus. Trump a declarat că OMS a "eşuat în îndeplinirea obligaţiei sale de bază şi trebuie să fie trasă la răspundere".

Liderul american a adăugat că OMS a promovat "dezinformarea" din partea Chinei în legătură cu acest virus, dezinformare care a determinat probabil o răspândire mai largă a acestuia decât ar fi fost cazul dacă organizaţia cu sediul la Geneva ar fi gestionat corect criza.

Statele Unite sunt principalul finanţator al OMS, cu o contribuţie de peste 400 de milioane de dolari în 2019, circa 15% din bugetul organizaţiei.

Citește și: PSD, replică EXPLOZIVĂ la acuzațiile lui Marcel Vela: decredibiliează total MAI! Aruncă bârfe în spațiul public

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.