Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful diplomației iraniene va vizita China pentru discuţii cu privire la acordul strategic pe 25 de ani

Wikimedia Commons
Iran steag

Ministrul de externe al Iranului, Hossein Amirabdollahian, va efectua o vizită în China în cursul săptămânii, pentru discuţii pe marginea acordului de cooperare pe 25 de ani semnat între cele două state, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al diplomaţiei de la Teheran, într-o conferinţă de presă, informează Reuters.

China şi Iran au semnat în martie 2021 un acord de 'parteneriat strategic cuprinzător' vizând întărirea relaţiilor economice şi politice, potrivit Agerpres.

China a devenit un 'colac de salvare' pentru economia Iranului după ce Statele Unite s-au retras din acordul nuclear încheiat în 2015 între marile puteri şi Teheran.

'Ministrul de externe va discuta diferite subiecte, inclusiv acordul pe 25 de ani', a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene, Saeed Khatibzadeh.

Vizita va avea loc în timp ce la Viena se desfăşoară negocieri între Iran şi marile puteri - printre care şi China - pentru salvarea acordului din 2015, care limita programul nuclear iranian în schimbul ridicării sancţiunilor internaţionale.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe a mai anunţat că preşedintele iranian Ebrahim Raisi, un adept al liniei dure, va întreprinde o vizită în Rusia, la o dată nespecificată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.