Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful DNA, în 'război' cu CSM! Despre anchete: 'Avem foarte multe persoane arestate, mai multe ca în ultimii ani'

Inquam Photos / Octav Ganea
crin bologa

Șeful DNA, Crin-Nicu Bologa, a vorbit la Radio România Actualități despre politica de comunicare a DNA. Întrebat de ce nu mai există o mediatizare atât de mare a cazurilor, Bologa a dat vina pe o decizie a CSM  din 2018.

„Un observator atent al activității DNA poate să observe că aproape în fiecare zi noi facem comunicate de presă, unul sau mai multe, cu persoane trimise în judecată, cu persoane puse sub acuzare. Între timp s-a schimbat politica de comunicare a sistemului judiciar. În 2018 mi se pare a apărut o decizie a CSM care limitează și mai mult această comunicare.

Comunicarea în timpul urmăririi penale, comunicare publică, oricum era limitată pentru că urmărirea penală este o fază nepublică a procedurii penale. Noi aici avem două reguli pe care trebuie să le respectăm – trebuie să respectăm prezumția de nevinovăție a persoanelor cercetate și de asemenea trebuie prin comunicare trebuie să nu afectăm urmărirea penală în dosarele noastre. Având în vedere cele două principii pe care noi le respectăm noi fiind un serviciu public în slujba cetățeanului în aceste limite încercăm să comunicăm cât de bine putem.

Pe de altă parte... avem foarte multe persoane arestate, mai multe ca în ultimii ani, dar fiind în custodia DNA noi suntem răspunzători de prezumția de nevinovăție a acestora", a spus Bologa la Radio România Actualități.

Vezi si:  Șeful DNA CONTESTĂ decizia ÎCCJ, după ce procurorii nu mai pot ancheta abuzul în serviciu dacă paguba este mai mică de 200.000 de euro: 'S-a înțeles greșit'

Vezi si: Vești proaste pentru Dragnea: șeful DNA anunță finalizarea Dosarului TEL DRUM

Vezi si: Reacția DNA la acuzațiile medicului Irinel Popescu: 'Instituția are în lucru multe dosare în domeniul Sănătății'

Vezi si: Șeful DNA se plânge de lipsa de procurori: De vină e contrareforma din Justiție și Curtea Constituțională .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.