Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE / Prima demisie în scandalul privind abuzurile la centrele de bătrâni: șeful DSP Ilfov și-a dat demisia

ultima ora

UPDATE 10 iulie, ora 13.33: Șeful DSP a confirmat faptul că și-a dat demisia

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov, Teodor Gabriel Negulescu, a demisionat din funcţie. El i-a declarat redactorului RRA că şi-a dat demisia din motive de onoare şi că i-a comunicat acest lucru ministrului Sănătăţii, relatează Rador. Este prima demisie în scandalul privind abuzurile din cele trei centre pentru bătrâni şi persoane cu dizabilităţi din Voluntari şi Afumaţi.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Șeful DSP Ilfov, Teodor Gabriel Negulescu, și-ar fi dat demisia, transmite postul de televiziune Digi 24. Anunțul oficial urmează să fie făcut în jurul orei 14.00, transmite sursa citată.

Gestul apare după ce premierul Marcel Ciolacu a anunțat că „nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei”.

„Nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei. Faptul că acest lucru a fost posibil ne arată un singur lucru, avem de a face cu o problemă de fond, de sistem, un sistem corupt și inert. Am văzut infractori. Sunt peste tot în lume. De asemenea ticăloși de o asemenea cruzime, nimeni nu era pregătit de așa ceva. La fel, funcționari publici complici care în loc să fie de partea oamenilor, s-au vândut acestor ticăloși”, a explicat Ciolacu.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că inspectorii de sănătate publică au făcut controale la „căminele groazei” din Ilfov, dar că nu găsit niciun fel de problemă. De aceea, demnitarul spune că va discuta luni, 10 iulie, despre motivele pentru care Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Ilfov „nu a reacţionat în niciun fel” la ceea ce s-a întâmplat în azilele în care bătrânii erau maltrataţi.

Vezi și: BREAKING - Marcel Ciolacu a trecut la execuții: cad primii grei din Guvern, în scandalul 'azilurilor groazei'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.