Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful echipei Ferrari F1, Mattia Binotto, va demisiona (Il Corriere)

formula1.com
formula 1 ferrari

Șeful echipei de Formula 1 Ferrari, Mattia Binotto, a decis să demisioneze, a anunțat vineri cotidianul Corriere della Sera pe site-ul său, motivată de pierderea încrederii din partea președintelui John Elkann, anunță Mediafax.

Un purtător de cuvânt al Scuderiei Ferrari a declarat pentru Reuters că firma nu comentează speculațiile.

Binotto, al cărui contract urmează să expire la sfârșitul anului 2023, discută cu Ferrari termenii plecării sale anticipate, a relatat Corriere, adăugând că un anunț este așteptat în curând.

Printre opțiunile luate în considerare pentru înlocuirea lui Binotto se numără Benedetto Vigna, directorul executiv al Ferrari, care își va prelua rolul cu titlu interimar, a precizat Corriere.

La începutul acestei luni, Ferrari a respins ca fiind "total lipsite de temei" informațiile apărute în presa din Italia, inclusiv în Corriere della Sera, potrivit cărora Binotto ar urma să fie înlocuit la sfârșitul sezonului de Frederic Vasseur, directorul echipei Alfa Romeo, operată de Sauber.

Ferrari a câștigat patru curse în 2022, dar promisiunile de a performa de la începutul sezonului nu au fost ținute din cauza lipsei de fiabilitate mecanică, a erorilor de strategie și a greșelilor de pilotaj. Ferrari a încheiat sezonul pe locul al doilea în clasamentul general al constructorilor.

Binotto și-a petrecut întreaga carieră la Maranello și a fost numit șef de echipă în ianuarie 2019, înlocuindu-l atunci pe Maurizio Arrivabene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.