Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful europarlamentarilor PSD, cerere către liderii europeni: Să dăm Ucrainei și Republicii Moldova statutul de țări candidate la UE

facebook.com
Dan Nica

Dan Nica, șeful europarlamentarilor PSD, le-a cerut liderilor europeni să aprobe ca Ucraina și Republica Moldova să primească statutul de țări candidate la UE, anunță Mediafax.

Europarlamentarul Dan Nica a participat la sesiunea plenară extraordinară a Parlamentului European privind criza umanitară din Ucraina provocată de invazia Federației Ruse. Social democratul român a vorbit despre criza din Ucraina.

„Cu toții am văzut cum o agresiune nejustificată a Federației Ruse în Ucraina a produs o catastrofă umanitară de proporții. Astăzi, mii și zeci de mii de femei, copii, vârstânici încearcă să se salveze, iar punctele de treceri ale frontierelor sunt aglomerate cu acești oameni, care au dreptul la o viață civilizată și au dreptul să supraviețuiască. Românii s-au mobilizat, Guvernul, autorități locale și mii de români care vin și ajută cu mâncare și adăpost. A fost ieri în România comisarul european pentru afaceri interne și a văzut ce înseamnă o condiție absolut deplorabilă pe care au trebuit să o îndure acești oameni”, a declarat Dan Nica.

De asemenea, Nica le-a cerut liderilor europeni să accelereze integrarea europeană a Ucrainei și Republicii Moldova.

„Trebuie să luptăm cu toții ca să dăm Ucrainei și Republicii Moldova statutul de țări candidate la UE”, a precizat Dan Nica.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a semnat luni documentul prin care solicită în mod oficial integrarea în UE a țării pe care o conduce.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.