Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful FBI, dezvăluiri despre hackerii chinezi: Au furat datele mai mult decât toate celelale națiuni la un loc, sunt de 50 de ori mai mulți decât agenții FBI

Christopher Wray

  • Personalul de informații cibernetice al SUA este cu mult depășit numeric de hackerii chinezi, a declarat directorul Biroului Federal de Investigații, Christopher Wray, în Congres, în timp ce pleda pentru mai mulți bani pentru agenție.
  • Wray a declarat că țara asiatică are "un program de hacking mai mare decât toate celelalte națiuni mari la un loc și a furat mai multe date personale și corporative decât toate celelalte națiuni - mari sau mici - la un loc".
  • Agenția solicită aproximativ 63 de milioane de dolari pentru a o ajuta să își consolideze personalul cibernetic cu 192 de posturi noi.
  • Personalul de informații cibernetice al SUA este cu mult depășit numeric de hackerii chinezi, a declarat directorul Biroului Federal de Investigații, Christopher Wray, în Congres, în timp ce pleda pentru mai mulți bani pentru agenție, notează CNBC.

    "Pentru a vă da o idee cu ce ne confruntăm, dacă fiecare dintre agenții cibernetici și analiștii de informații ai FBI s-ar concentra exclusiv pe amenințarea chineză, hackerii chinezi ar fi în continuare mai numeroși decât personalul FBI Cyber cu cel puțin 50 la 1", a declarat Wray în remarcile pregătite pentru o audiere privind bugetul în fața unei subcomisii a Camerei Reprezentanților, joi.

    Dezvăluirea evidențiază amploarea masivă a amenințărilor cibernetice cu care se confruntă SUA, în special din partea Chinei. Wray a declarat că această țară are "un program de hacking mai mare decât toate celelalte națiuni majore la un loc și a furat mai multe date personale și corporative decât toate celelalte națiuni - mari sau mici - la un loc".

    Chiar și așa, Wray a spus că țări precum Rusia, Iran și Coreea de Nord reprezintă, de asemenea, preocupări semnificative în materie de securitate cibernetică, pe lângă actorii criminali non-statali. În prezent, FBI investighează peste 100 de "variante de ransomware" cu "zeci de victime" pentru fiecare dintre ele.

    Agenția solicită aproximativ 63 de milioane de dolari pentru a o ajuta să își consolideze personalul cibernetic cu 192 de posturi noi. Wray a declarat că acest lucru ar ajuta, de asemenea, FBI să plaseze mai mult personal cibernetic în birourile de teren pentru a fi mai aproape de locul unde se află de fapt victimele infracțiunilor cibernetice.

    ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

    Fii la curent cu cele mai noi stiri.

    Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

    ×
    NEWSLETTER

    Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.