Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful FRF, Răzvan Burleanu, replici dure la adresa lui Gică Popescu, noul consilier al lui Mihai Tudose / VIDEO

Inquam Photos / Flaviu Terza
Burleanu logo 2020

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că aşteaptă o confirmare oficială de la Guvern pentru a vedea care este rolul lui Gheorghe Popescu, dacă fostul fotbalist va face parte dintr-un Comitet interministerial, iar după ce va primi documentele din partea executivului federaţia va fi nevoită să colaboreze cu fostul internaţional.

IMPORTANT - ANUNȚ PENTRU TOȚI CITITORII

Premierul Mihai Tudose a anunţat miercuri că Popescu a devenit consilierul său, urmând să se ocupe de pregătirile necesare meciurilor pe care România le va organiza în cadrul Campionatului European de Fotbal 2020.

Citește și: Carmen Dan, pusă la zid! Noua gafă incredibilă a ministrului Afacerilor Interne

"E decizia fiecărei persoane în parte să-şi aleagă consilierii. Şi cade în sarcina prim-ministrului României să decidă persoana de care este consiliat. Aşteptăm şi noi o confirmare oficială pentru a vedea care este rolul domnului Gheorghe Popescu în tot acest angrenaj. Fiindcă în momentul de faţă avem două comisii funcţionale. Avem un Comitet Interministerial care este condus de către un ministru. Acum este Marius Dunca cel care conduce acest comitet. Avem o reprezentare din 9 ministere şi FRF este parte. Şi mai avem un grup operativ de lucru, cu 7 membri, unde FRF are doi membri. Iar acest grup operativ reprezintă interfaţa dintre organizarea EURO 2020 şi UEFA. Aşteptăm această comunicare oficială ca să ştim de pe ce poziţii vom colabora. Dacă Gheorghe Popescu va fi parte a acestui Comitet Interministerial şi va reprezenta pe premier sau va fi în acest grup de lucru. Aşteptăm ca nişte acte oficiale să fie emise de către Guvernul României. Aşteptăm să vedem care va fi rolul, unul de consilier sau de manager. Ca şef al acestui proiect nu este posibil pentru că forul organizator este UEFA. Dacă ne dorim să avem un şef peste România, atunci acesta trebuie să fie numit de către UEFA. Vom fi nevoiţi să colaborăm cu Gheorghe Popescu atât timp cât vom avea nişte documente emise de către Guvernul României. Bineînţeles", a afirmat Burleanu.

Citește și: Evoluție uriașă! Câți bani va încasa Mihaela Buzarnescu pentru calificarea în finala turneului de la Hobart

Răzvan Burleanu a menţionat că în ceea ce priveşte Euro-2020, federaţia are nişte angajamente şi şase dintre ele sunt deja îndeplinite. "Primăria Capitalei joacă un rol foarte important, pentru că s-a înfiinţat o unitate de management de proiect. Cred că aşa ar trebui să stea lucururile şi la alte ministere când e vorba de un proiect pe care trebuei să ţi-l asumi, fie că e legat de o linie de metrou, de o autostradă sau de construcţia unui stadion. Noi avem nişte angajamente şi avem vizite periodice. Forul organizator este UEFA, nu Guvernul României, nu Federaţia Română de Fotbal. FRF e doar o interfaţă, un coordonator în ceea ce priveşte livrarea acestor angajamente pe care le-am luat. În această perioadă au fost vizite la nivelul fiecărei ţări, Bruxelles a pierdut organizarea Campionatului European, în timp ce aici avem un raport favorabil. FRF este interfaţa UEFA în România, fiindcă dosarul de candidatură a fost depus de către FRF având în spate nişte garanţii guvernamentale. Dacă acesta garanţii guvernamentale se vor realiza sau nu, atunci cei care conduc Guvernul României trebuie să răspundă", a adăugat el.

Citește și: Casa Regală îl contrazice pe Mihai Tudose: Ce decizie a luat Familia Regală, în urma avizului negativ din Guvern

România a primit în 2014 dreptul de a organiza trei meciuri din cadrul fazei grupelor CE din 2020 şi o partidă din optimile de finală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.