Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful fundației lui Soros pentru America Latină, numit în echipa de tranziție a noului președinte al Braziliei

nytimes.com
lula

Vicepreședintele ales Geraldo Alckmin a anunțat miercuri, 16 noiembrie, numele mai multor membri ai echipei responsabile de tranziția de la guvernul Jair Bolsonaro la guvernul Lula, anunță publicația braziliană Globo.

Alckmin a făcut acest anunț la sediul Centro Cultural Banco do Brasil (CCBB) din Brasilia, unde lucrează echipa de tranziție. Printre cei prezenți la anunț s-au numărat și președintele Partidului Muncitorilor, Gleisi Hoffmann, și fostul ministru Aloizio Mercadante.

Pedro Abramovay, director al fundației Open Society Foundations pentru America Latină (organizația lui George Soros), a fost anunțat de Alckmin ca parte din echipa pentru sectorul Afaceri Externe al Grupului de Tranziție din Guvernul Lula.

Fost guvernator al statului Sao Paulo, Alckmin a fost numit coordonator al echipei de tranziție și a anunțat ceilalți membri, domeniile în care vor acționa și funcțiile pe care ar trebui să le exercite.

Printre numele anunțate miercuri se numără cele de guvernatori, foști guvernatori, deputați, senatori, foști parlamentari, foști miniștri cu specializare în diverse domenii și lideri indigeni.

Au fost anunțați, de exemplu: Marina Silva, Izabella Teixeria, Flavio Dino, Camilo Santana, Helder Barbalho, Paulo Câmara, Randolfe Rodrigues, Omar Aziz, Neri Geller, Kátia Abreu, Helena Chagas, Miguel Rossetto, Manuela D'Avila, Hélio Doyle, Andre Janones, Tereza Cruvinel, Florestan Fernandes Junio, Sônia Guajajara, Aloysio Nunes Ferreira, Celso Amorim și Marcelo Freixo.

După acest anunț, Alckmin a susținut o conferință de presă în care a spus că guvernul Lula nu va fi "cheltuitor", dar că este necesar să garanteze rețeaua de protecție socială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.