Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful GUR dezvăluie că FSB a primit sarcina de a-l lichida pe Prigojin: 'Vor reuși acest lucru? Vor îndrăzni să execute acest ordin?'

news.ro
Kirilo Budanov

Şeful Direcției Principale de Informații (GUR) din Ministerul Apărării de la Kiev, Kirilo Budanov, a declarat pentru portalul "The War Zone" că Servciul Federal de Securitate (FSB) de la Moscova a primit sarcina de a-l lichida pe fondatorul companiei de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, imediat după ce acesta a încercat să organizeze o rebeliune armată în Rusia.

"Știm că sarcina uciderii lui Prigojin a fost încredințată FSB. Vor avea succes în acest sens? Timpul ne va arăta" - a afirmat Budanov, potrivit Rador.

Totodată, şeful spionajului militar ucrainean a subliniat că, într-un fel sau altul, toate potențialele tentative de asasinat nu vor fi rapide.

"Le va lua ceva timp pentru a dezvolta abordările corespunzătoare și pentru a ajunge la stadiul în care să fie pregătiți pentru o operațiune la scară largă. Dar aș dori să subliniez că aceasta este o mare întrebare deschisă. Vor reuși acest lucru? Vor îndrăzni să execute acest ordin?" - a remarcat Kirilo Budanov.

Solicitat să spună ce părere are despre știrile referitoare la începutul rebeliunii organizate de Prigojin, șeful GUR a subliniat că orice acțiune care vizează destabilizare în interiorul Rusiei este în folosul Ucrainei. Budanov a confirmat că serviciile de informații militare ucrainene cunoșteau de mult intențiile de a desfășura astfel de acțiuni în interiorul Federației Ruse.

"Nu putem vorbi despre o influență serioasă a acestora (asupra războiului Rusiei împotriva Ucrainei - n.r.), deoarece toate aceste evenimente au durat o perioadă foarte scurtă de timp. Cu toate acestea, au fost aduse unele daune forțelor spațiale militare ruse" - a menționat Budanov.

Totodată, potrivit acestuia, "wagneriții" (membrii trupelor Wagner, n.r.) nu vor mai reprezenta o amenințare pentru Ucraina.

"Nu ne așteptăm ca Wagner să apară în Ucraina ca o entitate separată care efectuează propriile operațiuni. Și cred că acest factor este destul de important pentru noi. Deoarece acești mercenari s-au dovedit a fi o forță de luptă mai puternică, spre deosebire de armata regulată a ţării agresoare" - a adăugat şeful GUR.

Kirilo Budanov a mai declarat că, în urma scurtei rebeliuni a lui Prigojin, au fost distruse opt aeronave militare rusești, inclusiv un avion de comandă IL-22M.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.