Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful MAE laudă Ambasada Rusiei pentru donația de 100 de euro pentru 'Cuminţenia Pământului'

cumintenia

Lazăr Comănescu a vorbit despre donaţia simbolică de 100 de euro făcută de Ambasada Rusiei în cadrul campaniei pentru achiziţia operei "Cuminţenia Pământului", dar şi la filmuleţul care a însoţit-o.

"Cred că reacţia Ministerului de Externe vorbeşte de la sine în această privinţă şi eu cred că a fost şi înţeleasă destul de bine, dacă aţi observat reacţia la reacţie din partea amicilor noştri de la Ambasada Rusă. (...) Eu cred că este de apreciat gestul de a te alătura unor eforturi care înseamnă o apreciere vizavi de valori culturale ale unei ţări şi de a sprijini promovarea acestora, deci este un gest lăudabil. Mai puţin (...) poate fi înţeleasă asocierea acestui gest lăudabil şi cu momente din istoria relaţiilor bilaterale, care sunt cel puţin susceptibile de discuţii în contradictoriu şi de aceea am spus-o şi văd că şi în reacţia Ambasadei Federaţiei Ruse acest lucru s-a însuşit. Acolo unde sunt domenii care ţin în mod deosebit de competenţa altor instanţe, este bine să le lăsăm pe acelea să se pronunţe, mă refer la Comisia comună de studierea istoriei din cele două ţări", a arătat Lazăr Comănescu la Digi24.

Citește și: A ieșit GOALĂ din saună ca să prindă hoțul / VIDEO

Întrebat dacă este ironic atunci când afirmă că gestul Ambasadei Rusiei este unul lăudabil, Comănescu a negat. "Nu, câtuşi de puţin (...) Este vorba în fond şi la urma urmei de sprijinirea unui demers în legătură cu una dintre marile personalităţi ale culturii mondiale", a spus ministrul Afacerilor Externe.

El a mai afirmat că nu consideră gestul Ambasadei ca fiind un act de propagandă. "Consider că este un gest care merită apreciat. (...) Mă refer la donaţie", a precizat Lazăr Comănescu.

Citește și: Bianca Drăgușanu, suspectată că a apelat la mamă surogat

Totodată, ministrul Afacerilor Externe a dezvăluit că a donat în cadrul campaniei de subscripţie publică pentru achiziţionarea operei "Cuminţenia Pământului".

În acest sens, Comănescu a mai spus că este convins că se va găsi o soluţie pentru achiziţionarea lucrării lui Brâncuşi.

Citește și: Risc enorm de declanșare a unui mega-război

"Eu sunt convins că se va găsi o soluţie", a mai afirmat acesta, fiind întrebat dacă Guvernul mai cumpără această lucrare, în condiţiile în care nu se strânge suma de 6 milioane de euro prin intermediul campaniei de subscripţie publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.