Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful mercenarilor Wagner blochează un punct strategic crucial pentru luptătorii ucraineni din Donbas: lupte grele în zonă

Ria Novosti
Evgheni Prigojin

Satul Paraskovievka, la 9 km de Bakhmut, a intrat complet sub controlul forțelor rusești, a declarat fondatorul grupului de mergecenari Wagner, Evgheni Prigozhin.

"Satul Paraskovievka se află complet sub controlul unităților PMC Wagner", a declarat Prigozhin, citat vineri, de canalul său de Telegram.

Satul Paraskovievka din zona Soledar este situat între Soledar și Bakhmut, fiind o localitate cheie; este un important nod de transport pentru aprovizionarea grupului ucrainean de trupe din Donbass, după cum realtează TASS. Există lupte acerbe pentru oraș, mai precizează sursa citată.

Strategia pentru Bahmut, anunțată în urmă cu câteva zile

„Pentru a cuceri Bahmut, trebuie tăiate toate căile de aprovizionare" (ale armatei ucrainene), a declarat Evgheni Prigojin într-o înregistrare video postată în noaptea de miercuri spre joi pe canalul Telegram WarGonzo.

"Cred că Bahmut ar fi fost (deja) cucerit, dacă nu era această monstruoasă birocraţie militară şi dacă nu ni se puneau beţe în roate în fiecare zi", a criticat Prigojin într-o altă înregistrare video pe canalul Telegram al serviciului său de presă.

Organizaţia paramilitară privată Wagner se află în fruntea ofensivei ruse la Bahmut de luni de zile, cu preţul unor pierderi foarte mari. Ea a recrutat un număr mare de deţinuţi din închisorile din Rusia pentru a-i aduce să lupte în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.