Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Mossadului, sceptic în privința acordului nuclear SUA-UE- Iran: 'Va fi bazat pe minciuni. Vorbim de fraudă'

romanialibera.ro
Mossad Israel

Directorul Mossad David Barnea este sceptic în privinţa eficienţei unui nou protocol nuclear dintre SUA, UE şi Iran. El crede că Washingtonul şi Teheranul vor semna acordul „în câteva săptămâni, poate mai puţin de o lună”.

Washingtonul şi Teheranul vor semna acordul nuclear mediat de Uniunea Europeană peste câteva săptămâni, poate mai puţin de o lună, consideră directorul Mossad, David Barnea.

El susţine că SUA şi ţările europene înţeleg gradul de ameninţare iraniană, dar preferă să nu se angajeze în acţiuni militare în acest moment.

„Lumea de astăzi, în special după războiul dintre Rusia şi Ucraina, nu vrea să se gândească la un alt conflict militar nicăieri”, a declarat David Barnea.

Premierul Yair Lapid a susţinut joi o şedinţă de informare cu Barnea, care a abordat, de asemenea, acordul şi riscurile implicate. Lapid a dat asigurări că americanii au luat o atitudine mai dură în negocierile nucleare cu iranienii, ca urmare a cererilor Israelului.

Cu toate acestea, Israelul nu este stat semnatar al noului protocol nuclear. Directorul Mossad pune la îndoială corectitiudinea iranienilor faţă de principalul organism de reglementare, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică.

„Iranul are posibilitatea de a se sustrage de la verificările AIEA şi în cele din urmă vor încălca noul accord, cum de altfel, au mai făcut-o. Din punct de vedere strategic, o nouă înţelegere semnată din start nu este bună. Cu toate acestea, din păcate, ea va fi parafată cât de curând. Va fi un acord bazat pe minciuni, pentru că iranienii nu vor putea explica niciodată cum toate plângerile de la corpul de control al Naţiunilor Unite au fost brusc retrase. Vorbim de fraudă. Iranul negociază, pe de o parte, acordul nuclear şi, pe de altă parte, poartă o campanie de teroare împotriva SUA şi aliaţilor săi. Acest lucru va continua să se întâmple în viitor şi va viza Israelul. Ne angajăm să facem orice avem nevoie pentru a ne apăra împotriva oricărei ameninţări, indiferent de situaţie”, a concluzionat Barnea.

Evaluarea lui Barnea aruncă o lumină problematică asupra campaniei purtate în prezent de Lapid şi predecesorul său, Naftali Bennett, privind reducerea tensiunilor în regiune cu Iranul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.