Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful NATO: 'Cred că războiul se va încheia la masa negocierilor!'

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că a avut o "întâlnire extraordinară" cu președintele SUA, Joe Biden, cu vicepreședintele Kamala Harris și cu consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, informează CNN.

Stoltenberg a lăudat SUA pentru conducerea și sprijinul acordat Ucrainei și pentru leadership-ul în sprijinul alianței transatlantice. Sprijinul SUA "face diferența pe câmpul de luptă în fiecare zi", a spus el. "Președintele Vladimir Putin a vrut mai puțin NATO și de aceea a invadat Ucraina, dar acum primește mai mult", a declarat Stoltenberg reporterilor după întâlnire.

Ei au discutat, de asemenea, despre pregătirile pentru summitul NATO de la sfârșitul lunii iunie de la Madrid, despre care a spus că "are loc într-o perioadă crucială pentru securitate". El a spus că așteaptă cu nerăbdare să îl primească pe Biden în Spania.

Întrebat de CNN despre evaluarea sa cu privire la finalul invaziei Rusiei în Ucraina, el a spus: "Războaiele sunt, prin natura lor, imprevizibile și, prin urmare, trebuie doar să fim pregătiți pentru o perioadă lungă de timp". El a adăugat că a devenit un "război de uzură", în care ucrainenii "plătesc un preț greu pentru că își apără țara pe câmpul de luptă", dar și "Rusia face multe victime". Șeful NATO a spus că el crede că războiul se va "încheia la masa negocierilor", iar Ucraina continuă să aibă nevoie de sprijinul NATO.

Întrebat despre blocajul Turciei în ceea ce privește cererile de aderare la NATO ale Suediei și Finlandei, Stoltenberg s-a arătat încrezător că acest lucru se va rezolva. "Când un aliat, Turcia, își exprimă îngrijorarea, trebuie să facem ceea ce facem întotdeauna și anume să ne așezăm la masă, să abordăm aceste îngrijorări, apoi să găsim o cale unitară de a merge mai departe. Suntem în contact strâns cu Ankara, cu conducerea de acolo", a spus el, precum și cu Suedia și Finlanda.

Stoltenberg a declarat că va convoca o reuniune cu înalți oficiali de la Stockholm, Helsinki și Ankara în zilele următoare. Turcia, a precizat el, este un "aliat important".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.