Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful NATO îl amenință pe Vladimir Putin: 'Vor fi consecinţe dure dacă Rusia utilizează arme nucleare!'

Circumstanţele în care NATO ar putea utiliza arme nucleare sunt "extrem de îndepărtate", a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, care a avertizat că "vor fi consecinţe dure" dacă Rusia recurge la utilizarea unor astfel de arme, relatează Rador.

"Vor fi consecinţe dure dacă Rusia utilizează arme nucleare, orice fel de arme nucleare împotriva Ucrainei", a spus Jens Stoltenberg în cadrul unei conferinţe de presă susţinute după o reuniune a miniştrilor apărării din statele membre NATO.

"Nu vom intra în detalii despre cum anume vom răspunde, dar acest lucru va schimba fundamental natura conflictului. Înseamnă că a fost depășită o linie foarte importantă", a declarat el, referindu-se la războiul din Ucraina, care a urmat invaziei Rusiei în această țară.

El a declarat că scopul fundamental al descurajării nucleare abordate de NATO este de a menține pacea și de a preveni coerciția împotriva aliaților săi și, prin urmare, circumstanțele în care ar putea fi nevoie ca NATO să folosească arme nucleare sunt "extrem de îndepărtate".

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a respins zilele trecute speculațiile privind posibila utilizare a armelor nucleare rusești. Moscova poate face acest lucru doar dacă Rusia este pe punctul de a se prăbuși, a spus el la postul public TV rusesc.

Vezi și: Lavrov pune la punct Occidentul: 'Respingem speculațiile privind posibila utilizare a armelor nucleare!'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.