Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful NATO trage un semnal de ALARMĂ: Ce face, de fapt, Rusia cu exercițiile militare

nato rusia

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a subliniat vineri, în timpul unei conferinţe de presă la Roma, comportamentul imprevizibil al Rusiei, care desfăşoară tot mai multe exerciţii militare în spaţiul european, transmite agenţia EFE.

Stoltenberg a amintit de asemenea că 'în ultimele săptămâni Rusia a desfăşurat în apropierea frontierelor Alianţei sisteme de rachete care pot transporta focoase nucleare', iar toate aceste mişcări fac parte 'dintr-o schemă de activitate militară de mare anvergură'.

Citește și: Seiful cu piesele nelansate ale lui Prince a fost scos la vânzare: Suma uriașă care se cere

'Aliaţii sunt foarte preocupaţi de acest comportament. Ne vom continua politica de apărare fermă combinată cu dialogul politic (...) Misiunea NATO este să asigure securitatea aliaţilor noştri. Dar trebuie să evităm accidente sau erori care să scape de sub control', a mai spus el la conferinţa de presă comună cu ministrul italian de externe, Paolo Gentiloni.

Secretarul general al NATO a criticat Moscova şi pentru faptul că ea 'continuă să bombardeze oraşul Alep şi să sprijine regimul sirian, în pofida suferinţei şi costului teribil în vieţi omeneşti şi în pofida puternicei opoziţii a comunităţii internaţionale'.

'Siria este sursa multor provocări de securitate ce provin dinspre vecinii noştri din sud', a mai menţionat Stoltenberg, care a participat la Roma la un eveniment organizat de Colegiul de Apărare al NATO, instituţie ce are sediul în capitala Italiei, titrează agerpres.ro.

Citește și: Usain Bolt va avea statuie: Cine îl va însoți / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.