Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful OMS dă de pământ cu omul lui Donald Trump: 'Comentariile lui sunt false şi inacceptabile'

Reuters
Tedros Adhanom

Afirmaţiile secretarului de stat american Mike Pompeo, care conform presei britanice l-a acuzat pe directorul general al OMS că a fost "cumpărat" de China, sunt "false şi inacceptabile", a răspuns joi liderul acestei organizaţii a ONU, potrivit AFP.

"Aceste comentarii sunt false, inacceptabile şi fără niciun fundament", a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă, atrăgând atenţia încă o dată asupra oricărei "politizări" a pandemiei de coronavirus, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alte două orașe, la un pas de a intra în carantină: Va fi crunt! Va fi dezastru economic

Conform publicaţiilor Times şi Daily Telegraph, şeful diplomaţiei americane a atacat violent OMS marţi în timpul unei întâlniri cu uşile închise cu deputaţi britanici la Londra.

Potrivit acestor surse, Pompeo a spus despre organizaţie că este "politică" şi l-a acuzat pe Tedros Adhanom Ghebreyesus că "a fost cumpărat de guvernul chinez", căruia i-ar datora alegerea la conducerea OMS. Secretarul de stat american a imputat "decese din Marea Britanie" cauzate de COVID-19 eşecurilor organizaţiei şi acestor presupuse înţelegeri.

Vorbind după Tedros Adhanom Ghebreyesus, Maria Von Kherkove, expertă a OMS, a declarat că "în calitate de americancă, nu am fost niciodată atât de mândră de poziţia de membră a acestei organizaţii". "Sunt martora directă a muncii pe care o face Dr. Tedros şi a ceea ce fac echipele noastre în lume", a adăugat ea.

Citește și: PSD a răbufnit! Președintele, direct vizat: 5 întrebări pentru președintele Iohannis și PNL

De la începutul pandemiei de COVID-19, semnalată în China la sfârşitul lunii decembrie, organizaţia a fost cu regularitate criticată pentru întârzierile sale în transmiterea alertelor. Însă SUA au atacat OMS cel mai violent, spunând că este "marioneta Chinei" şi denunţând complezenţa de care organizaţia ar fi dat dovadă faţă de Beijing.

SUA au lansat oficial la 8 iulie procedura de retragere din OMS, punând în aplicare ameninţările preşedintelui Donald Trump, care anunţase ieşirea în mai, în plină pandemie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.