Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful ONU face afirmații grave: Eşecul lui Assad a dus la moartea a 300.000 de oameni

ban ki-moon

Preşedintele sirian Bashar al-Assad, care a eşuat în rolul său de lider, a cauzat moartea a 300.000 de oameni în Siria, a acuzat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, într-un interviu pentru postul de radio Deutsche Welle, informează AFP. 'Este adevărat că din cauza eşecului în leadershipul său, enorm de multe persoane au murit, mai mult de 300.000 de oameni', a declarat secretarul general al ONU, potrivit unor fragmente din acest interviu, difuzate luni.

'Ar fi trebuit să împiedicăm Srebrenica, ar fi trebuit să împiedicăm genocidul rwandez. La Alep, facem tot ce ne stă în putinţă', a dat asigurări Ban Ki-moon în acest interviu ce urmează să fie difuzat în totalitate miercuri. 'I-am îndemnat pe secretarul de stat (american John) Kerry şi partea rusă să reinstaureze armistiţiul, ca noi să putem furniza asistenţă umanitară vitală celor cinci milioane de persoane care se află în zone asediate şi în în zone unde este dificil de ajuns', a adăugat secretarul general al ONU. Relaţiile dintre Moscova şi Washington s-au deteriorat după eşuarea armistiţiului în Siria, pe care cele două ţări l-au iniţiat în septembrie şi care nu a durat decât o săptămână. Armata preşedintelui sirian Bashar al-Assad, susţinută de lovituri ale aviaţiei militare ruse, a lansat de atunci o ofensivă de anvergură împotriva Alep şi avansează stradă după stradă în recucerirea cartierelor din estul oraşului, aflate în mâinile rebelilor din 2012.

Alep este una dintre mizele principale ale conflictului sirian, soldat din 2011 şi până acum cu peste 300.000 de morţi şi care a provocat cea mai mare tragedie umanitară după cel de-Al Doilea Război Mondial, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.