Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Penitenciarelor, vești proaste pentru politicienii penali

puscarie amnistie gratiere

Șeful Administrației Penintenciarelor, Cătălin Bejan. a explicat că, în acest moment, sistemul se confruntă cu o subfinanțare gravă, ceea ce duce și la un deficit de locuri în pușcării. Bejan le dă însă o veste proastă politicienilor: în fosta locație de arest a PNA se ridică un nou penintenciar, care poate fi utilizat pentru populația carcerală din zona Bucureștiului.

Seful penitenciarelor a fost intrebat daca "asa zisele VIP-uri" au parte de tratament preferential. La aceasta intrebare, Bejan a raspuns:

"Nu, niciun detinut nu beneficiaza de conditii preferentiale, singura diferenta, fiind regimul de detentie, adica de cata libertate se poate bucura detinutul in penitenciar (de ex.: regim deschis, semi-deschis, acces la munca)", a declarat Bejan.

”Nu este o noutate că Administrația Națională a Penitenciarelor se confruntă cu o subfinanțare. În 2015 ni s-au aprobat 996 mii de lei, dar noi am solicitat 1.387.000 de lei. Cheltuielile de personal reprezintă 685 mii lei, iar cele cu bunuri și servicii reprezentintă 182.000 lei.

La această oră, dacă este să ne raportăm la întregul an 2015, din privederile bugetare pe care le avem alocate nu putem să asigurăm toate drepturile deținuților (...) Din buget ne rămân doar 5% pentru reparații curente/drepturi pentru deținuți și sigur că din caterogia drepturilor pentru deținuți discutăm de materiale igienico-sanitare, medicamente sau materiale pentru deratizare, dezinsecție.

La Pantelimon, unde, așa cum știți am preluat de la PNA, DNA-ul de astăzi, am preluat ceea ce trebuia să devină arestul acestei instituții. Acolo ne-ar mai trebui 18-20 de milioane de euro, ca să avem 500 de locuri noi în apropierea Bucureștiului”, a explicat Cătălin Bejan.

Bejan a explicat că deținuții pot avea probleme, inclusiv cu hrana, din cauza bugetului subfinanțat. În acest context, acesta a precizat că nu se pot asigura condițiile necesare nivelului cerut de Comisia Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.