Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Pentagonului anunță că războiul din Ucraina a intrat într-o fază decisivă: Rusia crede că rezistă mai mult decât noi. E un calcul greșit

politico.eu
Lloyd Austin

Luptele din Ucraina se află într-un stadiu critic, iar Occidentul va continua să caute noi modalități de a oferi asistență militară pe termen lung Kievului, a declarat miercuri secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

„Vorbim despre o etapă decisivă a conflictului. Prin urmare, sprijinul nostru colectiv pentru Ucraina este de o importanță vitală, trebuie să fie urgent”, a declarat șeful Pentagonului.

El a vorbit în cadrul unei reuniuni periodice a unui grup creat de țările occidentale care coordonează acordarea de asistență militară Kievului. Reuniunea a avut loc de data aceasta în format virtual.

„Rusia crede că poate rezista mai mult decât Ucraina, mai mult decât noi. Dar acesta este doar cel mai recent dintre calculele greșite ale Rusiei”, a susținut Austin.

El a promis că „grupul de contact va continua să găsească modalități inovatoare de a oferi sprijin pe termen lung forțelor armate ucrainene”.

„Ne vom ajusta asistența pentru a ne asigura că Ucraina are tehnologia, muniția și pur și simplu puterea de foc pentru a se apăra”, a declarat șeful departamentului militar american. „Asistența noastră duce la o schimbare reală”, consideră el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.