Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Pentagonului: 'Armata Ucrainei pierde echipamente dar are încă multă putere de luptă'

Facebook
razboi

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a recunoscut că Ucraina pierde echipamente militare pe câmpul de luptă în timpul contraofensivei, dar Kievul  are suficiente echipamente pentru a continua lupta, conform Ukrainskaia Pravda.

„Este război, știm că vor exista daune pe câmpul de luptă. Ceea ce este important este că ucrainenii au posibilitatea de a înlocui echipamentele deteriorate, acolo unde este posibil, de a le repara și de a le returna pe câmpul de luptă", a spus Austin, joi, într-o conferință de presă la Bruxelles.

El a subliniat că ceea ce era important era capacitatea aliaților de a continua aprovizionarea Ucrainei cu armament.

"Pagubele pe câmpul de luptă vor continua. Cred că rușii ne-au arătat aceleași vehicule de o mie de ori din zece unghiuri diferite. Dar ucrainenii au încă multă putere de luptă", a adăugat Austin.

Generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme al SUA, a avertizat: ''Ofensiva este la început. Luptele sunt foarte violente şi este probabil ca ofensiva să ia ceva timp''.

''Avem nevoie de vehicule blindate, de arme antitanc şi de muniţii pentru a ne proteja teritoriul şi pentru a-i ajuta pe ruşi să regăsească drumul spre casă'', a subliniat ministrul ucrainean al apărării pe Twitter.

SUA au declarat că vor furniza materiale, vehicule blindate şi muniţii în valoare de 325 de milioane de dolari Ucrainei. Germania, Regatul Unit, Polonia, Canada, Danemarca, Olanda, Norvegia şi Italia au anunţat de asemenea contribuţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.