Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Pentagonului nu exclude pierderea Bahkmutului de către ucraineni

AP
lloyd austin

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat luni că orașul Bahmut din estul Ucrainei are pentru ruşi o importanță mai mult simbolică decât una operațională și capturarea sa nu ar însemna neapărat că Moscova și-a recăpătat forţa ofensivă în război, informează Reuters, conform Rador.

„Cred că este mai mult o valoare simbolică decât strategică și operațională”, a spus Austin reporterilor în timpul unei vizite în Iordania, adăugând că nu poate spune dacă sau când va fi cucerit Bahmutul de forțele ruse. „Căderea Bahmutului nu ar însemna neapărat că rușii au schimbat cursul războiului”, a adăugat Austin.

Context

Militarii ucraineni care luptă pe frontul din Bahmut (estul Ucrainei), în prezent epicentrul luptelor cu forţele ruse, trebuie să facă faţă unor valuri neîncetate de bombardamente şi de atacuri ce vin de cealaltă parte a frontului, relatează luni agenţia de presă EFE, citând publicaţia ucraineană Kyiv Independent, care publică un reportaj din acest oraş-simbol pe baza mărturiilor făcute de peste 10 soldaţi ucraineni.

Militarii ucraineni citaţi descriu frontul drept o 'maşină de tocat carne' din cauza numărului mare de victime de ambele părţi.

Batalioane slab instruite şi pregătite au fost aruncate în prima linie "să se descurce cât de bine vor putea", cu un sprijin nesemnificativ în ceea ce priveşte artileria, vehiculele blindate, mortiere, drone sau informaţii tactice, au declarat infanterişti ucraineni pentru Kyiv Independent.

'Nu am primit niciun sprijin', afirmă un soldat cu numele Serhii, care a luptat pe frontul din Bahmut. Alţii spun că artileria rusă, vehiculele de luptă ale infanteriei şi transportoare blindate de trupe ale inamicului atacă frecvent poziţiile ucrainene timp de ore sau zile fără ca armele grele ucrainene să le poată opri.

Conform presei ucrainene, unii dintre aceştia s-au plâns de lipsă de coordonare şi de cunoaştere a situaţiei pe linia frontului din partea înalţilor responsabili militari, recunoscând că se resimte lipsa acută de muniţie. Unii dintre ei spun că sunt nevoiţi să folosească arme care datează din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.